Ford Mondeo: Ford Mondeo 1.8TD problem met tanken

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Heb een Mondeo 1.8TD uit 1996 sinds 9 maanden. Tanken wordt steeds moeilijker. Eerst gaat 3.5 liter erin en daarna kost het 20 mn om 30 liter te tanken. Er zitten geen kleppen in de "buis" naar de tank. Er is blijkbaar een problem met vaccum. Zit er een pompje in de tank ? of iets anders ? ik heb gehhord dat het alleen gebeurd met mondeos uit 1996. Heeft iemand ervaring hiermee ? en een oplossing ??
Alvast mijn dank.
Francis

Francis3120

Geplaatst door Francis3120 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ontluchtings leiding verstopt/geblokkeerd?

In elke tank zit een meer of minder simpele ontluchting om te voorkomen wat jij nu hebt.

Cor

Francis3120 (0), 17 jaar geleden

De ontluchtingsleiding is niet verstopt ik heb er een slang de door een gedaan (ik heb het loos gehad). Wel is het het zo dat de "vulleiding" wel erg lang is vond ik (het stukje in de tank) maar waaroom wordt het steeds erger ?

Francis

Piet8981 (0), 17 jaar geleden

Dit bericht heb ik een hele tijd geleden al eens gepost:


Dit is een voor mij zéér bekend probleem. Mijn '96 Mondeo 1.8 TD had hier ook last van. Tank is er onderuit geweest en de dealer heeft er enkele ontluchtingsgaten bijgeboord. Dit heeft helaas niet of nauwelijks geholpen. Pragmatische oplossing die voor mij acceptabel was: zorg ervoor dat je tijdens het tanken met de tankopening aan "de verkeerde kant" van de pomp staat. Je moet de slang dan erg ver uittrekken waardoor kennelijk de vloeistofdruk in de slang lager wordt. Het schuimt dan niet meer zo en hij blijft lopen! Tevens de tankhandel slechts half indrukken anders slaat ie evengoed nog af.
Een halfjaar geleden heb ik de Mondeo eruit gedaan en ingeruild voor een Mondeo uit 1999. Deze vertoont het probleem gelukkig niet meer.
Helaas heb ik geen structurele oplossing voor je.

Francis3120 (0), 17 jaar geleden

Ik heb een keer de heel brandstoftank eraf gehaald, maar er zit niet veel in/op. Alleen, boven op een klein "dingentje" maar ik dacht dat het voor de meter was, Misschien is het wel een soort vaccuumpompe ???
Nog wat, hoe kan je ontluchtingsgaten maken in een tank zonder lekkage te verhoogzakken ?
Francis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.