Ford Mondeo: Vol synthetic olie in automaat?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ooo zetec

Heren forum,nog een keer 2 vragen. mondeo 2l zetec station ghia automaat bjr 2000. Kan in de motor 0W30 full synthetic Castrol gebruikt worden ? (heb hier 24 liter van) Automaat: kan ik hier een full synthetic olie in doen? Er is mij verteld dat de gelijmde segmenten hier niet tegen kunnen, de lijm schijnt op te lossen, maar dit werd niet met zekerheid gezegd, graag een antwoord op deze schijnt niet eenvoudige vraag. vriendelijke groet Henk

Healb

Geplaatst door Healb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rvesch (0) PRO, 17 jaar geleden

Automaat olie hoeft in principe nooit ververst te worden. (olie is voor de gehele levenduur van de bak)
Dus waarom zou je er andere olie in willen doen als voorgeschreven? (met alle risico's van dien)

0W30 motorolie moet je ff in je onderhoudsboekje kijken. (persoonlijk denk ik dat het wel kan, maar ik denk dat er 5W30 wordt aanbevolen)

Healb (0), 17 jaar geleden

Beste Ronnie. Olie automaat verversen om de 60000 km wordt aanbevolen door de hh monteurs, bij het verversen krijg je +/- 4 1/2 liter uit de bak. Waarom wil ik een vol synthetic ? Ik rijd met de caravan, 1350 kg, naar Spanje, de olie wordt dan erg heet, bij vol synthetic wordt de temperatuur aanzienlijk lager. Heb er al een extra koeler gemonteerd maar dersondanks wordt de olie kritisch heet. Heb een sensor in de leiding, 130 graden. Goeten Henk en bedankt voor je snelle reactie.

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Synthetische olie wordt even warm maar kan er beter tegen.

Healb (0), 17 jaar geleden

Heren, bedankt voor opmerkingen c.q. aanbeveling. Ik heb Castrol gebeld en deze zei: automaat is niet geschikt voor een vol senthetische olie, waarom kon hij niet vertellen.

Healb (0), 17 jaar geleden

Oilap, ik kreeg iemand van de technische dienst, deze kreeg op de computer dat alleen ATF-D3 gebruikt kan worden, maar ik zal het alsnog schriftelijk aanvragen. Groeten Henk. P.S. een revisie bedrijf vertelde mij dat ze bij een revisie altijd syntetische olie gebruikten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.