Ford Mondeo: ford mondeo nog steeds het start probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8I A COMBI

ik weet het niet meer de tempr sensor vervangen en nog de start problemen (bij koude motor.)
als die warm is geen problemen (wie geeft raad. ik sta voor een raadsel.)
de eenen zegt nu ontsteking de ander( landalsensor of hoe het gescheven moet worden) op de uitlaad ik hoor nu zo veel dingen
maar daar moet die dan toch een defeckt aan geven met uitlezen.zal je zeggen. maar alles werkt nu geeft geen melding meer. maar nog bij koude motor bijna niet aan slaan en als die even loopt moet ik van het gas af blijven anders slaat die direckt af als die dan een minuutje loopt dan kan ik voorzichtig gas geven en dan heb ik m weer zeg maar en kan ik gaan rijden.
ik merk wel een ding op als die gewwon in de stand (.P ) staat en gaaf gas gaat die niet vereder dan 4 duizend toeren sort bergrenzing lijkt het als ik m gewoon in drive set (.D ) trekt die m gewoon door

ik heb trouwens ook al de computer leeg getroken met de acu kabels de plus er af en op de massa (.- ) gelegd
en als ik m dan gewoon weer start blijft die even heel laag draaien. en dan is die er weer. maar ik hoorden juist dat die heel even hoog moet draaien.


wie weet wat er hier in gods naam aan de hand is.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zo,n sensor op de uitlaad daar zal wel een leuk prijskaartje aan hangen denk ik zo.???????????????????????/

stoffel064

Geplaatst door stoffel064 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zover ik weet is de motor beveiligd op te veel toeren bij een automaatbak. Als de automaat dus in P staat, zal de motor niet meer toeren kunnen draaien dan 4000.
En het feit dat je geen fouten geeft met uitlezen, wil niet zeggen dat alles ok is, want sensoren kunnen ook verkeerde waarden doorgeven en zo alles in de war sturen zonder foutcodes.
Op het motorprobleem kan ik je geen antwoord geven :S
Sjaak

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Lambda-sensor zou ik in eerste instantie uitsluiten. Bij het starten, en zeker bij koude motor, draait de motor in 'open loop'. Dat wil zeggen dat er geen rekening wordt gehouden met de waarden die de lambdasonde doorgeeft. Eens de motor wat warmer is, gaat de pcm over naar 'closed loop' en dan wordt er wel rekening gehouden met de lambdasonde.
Het probleem zou hier wel eens de MAF-sensor kunnen zijn. Dat is de sensor die net na het luchtfilter zit. Die willen al eens defect gaan, maar wordt niet door de pcm aangegeven. De sensor valt niet uit maar geeft gewoon een verkeerde waarde door.

Als de automaat in 'P' staat en je geeft gas, kan ie inderdaad max 4000tr. draaien. Dit om de versnellingsbak te beschermen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

zit hier niet een lucht omloop regel klep op?
die willen weleens door vervuiling vast gaan zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.