Ford Mondeo: ford mondeo wagon 1997 stottert laag in toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

hallo, wie of wie kan mij helpen.

net een tweedehands ford mondeo wagon gekocht 1997. na een tijdje rijden, begon hij te stotteren. Voornamelijk als ik laag in toeren reed. Het is dan net of bij het zachtjes intrappen van het gas, hij het gas eerst niet pakt. hij begint dan te stotteren. het is dan een ramp om in de stad te rijden, je moet continu koppelen en hoog in toeren rijden. onder de 2300 toeren kan je niet meer fatsoenlijk rijden.

op den duur gaat hij zo slecht rijden dat hij bij de stoplichten of een rotonde afslaat. Wanneer ik de auto dan start, dan loopt hij wonder boven wonder weer goed! Na een aantal km (de ene keer 25 en de andere keer 50) begint hij weer zachtjes aan slechter te lopen. Dit herhaalt zich totdat de auto weer afslaat en ik hem opnieuw start.

Wat kan dit zijn? wie kan mij helpen voordat ik de auto naar een dure ford dealer moet brengen. En ik heb de auto nog maar net.

Groetjes,
Erna

demi01

Geplaatst door demi01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Misschien een vervuild benzinefilter.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De bougiekabels willen nog wel eens doorslaan.

Hans

demi01 (0), 16 jaar geleden

ik heb ook reactie gekregen van mensen die denken dat de katalysator verstopt is of kapot. en 1 persoon heeft het over de lambda sensor. Wat denken jullie hiervan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.