Ford Scorpio: Ford scorpio 2.9 V6 12v uit 93: geen trekkracht.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 v6 `12v

Hoi,

Ik ben koen en heb sins een half jaar een scorpio. van het begin af aan liep de motor slecht door een vacuüm probleem.
Op dit forum (en een paar andere) heb uiteindelijk de oplossing gevonden: luchtkamer pakkingen, injector rubbers en vloeibare
pakking hebben er toe geleden dat de motor weer perfect liep...

voor 30 km. toen is er op de parkeer plaats iemand tegen mijn zij scherm LV aangereden. Meteen begon de achterste injector # 6 te lekken
alles weer uit elkaar en toen nog een keer omdat er een injector door bleef lopen. De ontsteking is er trouwens ook uit geweest omdat we
hoopte dat een beetje draaien aan de injector zou kunnen helpen.

Nu zit alles weer in elkaar maar nu loopt de motor onder belasting alsof er een dikke 6 liter in licht met een open filter en sport uitlaat (klinkt wel leuk) maar nu heeft
de auto totaal geen trekkracht meer en hij schud een beetje. onbelast kan hij wel toeren maken, maar met die dikke roffel uit de uit en inlaat.

Weet iemand misschien wat het probleem zou kunnen zijn?



ontsteking op tijd zetten ging goed ondanks de IV ecu maar de auto loopt op +- 1050 toeren en stabiel (niet helemaal perfect) maar dan schud bij wel nog een beetje.

de ontsteking vervroegt wel. maar hoeveel is genoeg bij welk toerental?

ook horen we achter de motor bij de automaat horen we een soort van suis alsof er een vacuüm slang af licht alleen kan ik niks vinden.

De lambda sonde aan de bijrijders kant heeft een er klein gaatje achter zitten.

er zitten nieuwe bougies in en ze vonken alle 6. de kabels geven de juiste weerstand en een nieuwe rotor kap (paar maande oud)

Vriendelijke groet Koen.

Koen scorpio

Geplaatst door Koen scorpio (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Je bedoelt dat er een gaatje in uitlaatspruitstuk zit vlak bij de lambdasonde?
Begin dan maar om dat te repareren. Als er lucht in de uitlaat komt wordt het signaal verstoord en gaat de motor veel te rijk lopen.

Koen scorpio (0), 12 jaar geleden

Dan ga ik daar morge mee beginnen.

ff kijken of ik iets tijdelijks kan creëren.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat suis geluid, is dat het uitblazen van uitlaatgassen? oftewel, zit de kataylasor en/of uitlaat niet verstopt waardoor de motor z'n gassen niet kwijt kan?

Even de kat iets losschroeven net na de voorpijpen en kijken of de motor dan wel goed in z'n toeren wil.

Suc6

Koen scorpio (0), 12 jaar geleden

Hoi.

Terug van weg geweest:

Doktor had gelijk de Kat die was naar zijn gootje. Ik denk zelf dat de doorlopende injector de boosdoener was (en 250000km) we hebben de Kat geleegd en zo terug geplaatst en de motor loopt weer goed.

Het rare is alleen dat wanneer we de ontsteking te vroeg zetten +- 20 graden in plaats van 15 dan loopt de motor beter op toeren en is de auto vlotter maar stationair loopt hij dan weer een stukkie minder
en mis ik wat trek kracht met name onderin. de ontsteking vervroegd trouwens wel.
l
De motor die loopt stationair wanneer ik voor het stoplicht sta ook niet soepel en schut hij een klein beetje heen en weer (ik vergelijk het schudden maar een beetje met een ouwe 1 cilinder die stationair draait.) "Galopperen"

iemand misschien een idee?

Groetjes koen

Oja de lamda waarden hebben we ook getest en die kwam uit op +- 1,010 tot 1,060.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.