Ford Tourneo Connect 2006: Ford Stuurkolom radiobediening stekker draadjes los

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Tijdens het even er uit halen van mijn Ford radio 6000, gingen de 2 draden los van de stuurkolom radiobediening uit de stekker. Wie weet op welke plaatst de 2 draden weer in de stekker horen te zitten....
mvg Ted.

teddys57

Geplaatst door teddys57 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Tourneo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 1 jaar geleden

Zit dezelfde kleur niet aan de andere kant ?

teddys57 (0), 1 jaar geleden

Kabelboom heeft dezelfde kleuren ,maar het gaat mij er om waar zaten ze in de stekker, er zijn tich mogelijkheden.zodat de stuurkolombediening weer werkt voor volume etc..
Kan niet de juiste schema vinden op internet..

kaleido 1 (1630) PRO, 1 jaar geleden

Toch tegenover dezelfde kleur of begrijp ik het nu niet ?

    In de kabelboom daar zitten dezelfde kleuren daar kan ik ze zo er op klikken, maar ze zijn uit de zwart/rode stekker geschoten, en ik zoek de juiste plaats in de stekker...zodat de stuurkolom volume toetsen etc weer werken..... - teddys57 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1630) PRO, 1 jaar geleden

Datbis tich niet moeilijk , jebkijkt waar ze horen , desnoods pennetjes tellen , je drukt de zwarte stekker waar ze in horen op de andere stekker en dan de draadjes op de juiste plek in de zwarte stekker , borgklipjes even iets uitbuigen zodat ze ook vast blijven zitten.

teddys57 (0), 1 jaar geleden

Op de radio zelf zitten 13 pennetjes....daar klik je de radio in,.alle plaatsen geprobeerd..geen succes....
Dus denk dat er iets anders aan de hand is, zekering of zo ,wat stuurkolombediening aanstuurd...

teddys57 (0), 1 jaar geleden

Op de radio zelf zitten in de C connector aansluiting13 pennetjes....daar klik je de stekker in,.alle plaatsen geprobeerd..geen succes....
Dus denk dat er iets anders aan de hand is,
Ook een schema er bij nu, werkt niet meer, tja dan maar niet .....

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

In de stuurkolom zitten draden die via een klokveer naar de bedienknoppen op het stuur lopen.
Als je de draadjes weer aansluit in de connector die richting stuurwiel gaat, kun je de multimeter daarop aansluiten. Als je die op het Ohm (weerstand)bereik zet en je drukt op het stuurwiel een knop in, zou je een weerstandswaarde moeten meten als je de knop indrukt, voor elke knop een andere weerstandswaarde.
Zo kun je meten of de klokveer nog goed is.

Andersom meet je de weerstandswaarde van één knop (bv. volume omhoog): stel dat die 200 Ohm is.
Dan zie je een weerstand van ongeveer 200 Ohm te bemachtigen en daarmee ga je met die weerstand alle contacten af met ingeschakelde radio totdat het volume omhoog gaat. Op dat moment heb je je twee aansluitpunten gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Tourneo of stel zelf een nieuwe vraag.