Ford Tourneo 1995: Auto wil na losmaken versnellinhspook werk niet meer uit versnelling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500

Heb het probleem inmiddels opgelost, was een tandverschoven met het er in of uit halen van de pook.
Iemand een idee waarom hij zo moeilijk in de versnelling wil?

Beste forum leden,
Ik zal mij eerst voorstellen. Mijn naam is Michiel Nijland en ik heb sinds enkele maanden een Ford Tourneo Campertje uit 1995 (smiley) met een Reimo hefdak. Sinds enkele weken wilde de camper moeilijker in de 1 en 2de versnelling als ik bij een stoplicht kwam te staan en hem in de vrij zette. Ik merkte dat hij wel al rollend de 1 in wilde dus deed ik de laatste tijd vooral en voorzichtig. Merkte dat hij soms over de tanden van de versnellingsbak bewoog, vaak echter niet en plopte hij gewoon in de 1. Als ik dit niet deed moest ik met een dauw de pook in de 1 zetten en voelde ik een soort rubberachtige weerstand. Dus geen harde klunk of tik.
De koppelingskabel lijkt in orde in alle andere versnellingen is het geen probleem met ingetrapte koppeling. Allen 1 en 2. Ik heb evengoed geprobeerd met dopje 5,5 de koppelingskabel iets op te draaien maar deze draaide voor mijn gevoel vooral de kabel mee en niet het tonnetje op.
Ik heb thuis de pook er eens afgehaald om te kijken wat ik tegen kom en of ik zelf iets kan zien.
Onder de rubber hoes zit de aansluiting van de pook, met 2 bouten los, schuimen manchet er uit, 3 torx bouten los, rubber manchetje er af en daaronder zit een driehoekig kunststoffen werk. Deze eruit gepakt met wat er nog bestaat van de pook. Hier zat namelijk wat rommel op van de schuimen manchet. Alles schoon geblazen en in de versnellingsbak gat gekeken. Ik zag niks kapot of krom en hier hield mijn kennis op dus heb ik de boel terug gezet, klein scheutje versnellingsbak olie over het werkje zodat het gesmeerd is en de boel weer vast. Vervolgens wil de pook met geen mogelijkheid meer van zijn positie, terwijl hij in de versnelling staat. Vreemde is dat ik de pook wel geen en weer kan bewegen alsof hij in de vrij staat. Ik heb echter niks verdraaid of verrolt toen alles los was. Het lijkt of hij in de 3 of 4 staat want weg rijden gaat maar amper.
Kan iemand mij vertellen wat ik hier mee kan proberen?

Nijland83

Geplaatst door Nijland83 , lid sinds 1 week geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Tourneo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.