Ford Transit: Ford transit 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 TDCI

Zit met het volgend probleem Ford rijdt goed turbo werkt alles oke plots op dasboard rode vierkant met waarschuwing. Bij het uitlezen met snap-on komt de volgend code tevoorschijn. P.0480 Regel circuit ventilator 1
oke geen probleem heeft met de ven te maken. Maar ook P 2265 bereik/prestatie sensor circuit water in brandstof
en P0089 Prestatie brandstofdruk regelaar, en P 0704 input circuit koppelings schakelaar. Dit zijn kamcodes . De ford is niet meer vooruit te branden. Als je stopt en het kontakt uitzet zijn alle code met uitzondering van de P 0480 verdwenen en rijdt hij weer als een echte ford. EGR klep is vernieuwd als mede het brandstoffilter huis. Wie weet raad. vr. Victor

victor007

Geplaatst door victor007 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

P0480 kan probleem in de computer zelf zijn, of de koelfan werkt niet naar behoren.
P2265 sensor onderin brandstoffilter, meestal zit deze sensor er niet eens in en is de foutcode opgeslagen door een software fout, dit wordt met een latere versie van de software opgelost.
P0704, kan ook software fout zijn
P0089 is de fout waar je eigenlijk op moet concentreren, geeft aan dat er een probleem zou kunnen zijn met de drukregelklep in de pomp maar kan ook vaak worden door problemen in je lagedruk brandstofcircuit, filter vuil of luchtlekkage.

Ik zou beginnen met een nieuw filter, kan je mteen zien of er een sensor in zit.
Dan zou ik ook de MAP sensor en de MAF sensor reinigen, deze kunnen erg vuil worden, zeker nadat er een egrklep storing in heeft gezeten.
Dan zou ik de software (laten) updaten en de daar achteraan de hogedrukpunten van de brandstofpomp opnieuw inleren, evenals de voorinspuiting van de injectoren opnieuw inleren.

Daarna kijken of storing weg blijft.

Suc6,
Markus

victor007 (0) PRO, 10 jaar geleden

Jammer van mijn erg late reaktie, ik werd door de moderator op gewezen dat ik alle vragen met een oplossing moet afsluiten. Gelijk heeft hij. Inderdaad is de ford geupdate de software en het probleem was opgelost. Dank voor het mee denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.