Ford Transit: ford transit nogal zenuwachtig met gasgeven

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tddi 55kw

hallo,ik heb sinds een aantal maand een transit 2.0 tddi 55kw,ben op een aantal punten na heel tevreden met deze auto,nu is alleen mijn vraag hoe het komt dat deze auto zo zenuwachtig is met gasgeven? met name over een drempel of een ongelijke straat of hobbelig grasveld.als je een vast toerental aanhoudt en je op zon ondergrond rijdt of over een drempel rijdt is de geringste verandering in gasgeven(wat eigenlijk al gebeurt door de hobbelige ondergrond) genoeg om de wagen te laten stoeken (kon er ff geen ander woord voor vinden).net alsof je je pedaal heel snel achter elkaar intrapt.als je gas bijgeeft is het over of je moet een versnelling hoger rijden en eigenlijk iets onder toeren, ik kan het moeilijk uitleggen eigenlijk maar hopelijk komt het iemand bekend voor. heb de egr laatst afgedopt in de hoop dat het daar aan lag,heb het idee dat het iets minder werd maar nog niet over.verder loopt deze auto echt goed en zelfs zn 55kw blokje ben ik erg tevreden mee op dit ene probleem na en die mooie constructie van de kabels voor de versnellingsbak die ik nu eindelijk mooi heb afgesteld(vorige bus was een 1.9d scudo die een stuk trager was)
heb het forum wat doorgespit en kwam bij ford diesels wel wat soortgelijke verhalen tegen,is dit typisch ford of is het op te lossen?brandstofpomp,filter?
ben al bij de lokale ford dealer geweest en kreeg daar het antwoord van een man in een te net 3 delig pak achter een computer:dan geef je toch gewoon meer gas......daar ga ik dus nooit meer heen.
gr. thijs

thijs85

Geplaatst door thijs85 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

iets minder gageven kan ook
wat zijn de foutcodes?? dan kan ik wat meer zeggen

thijs85 (0), 11 jaar geleden

hallo fordmannetje,ik heb de auto niet uit laten lezen,helemaal nog niet aan gedacht aangezien ik nooit een auto heb gehad waarbij dat kon.Ik ga er van het weekend even naar informeren waar ik dit kan laten doen.heb hier geen ervaring mee,is dit veel werk?
ik probeer na het weekend evt gegevens te hebben van het uitlezen.
kan het er misschien mee te maken hebben dat het een blok is met relatief weinig vermogen (55kw)icm een toch wel redelijk korte overbrenging(om toch redelijk van plek te kunnen komen) van de eerste versnelling?dat de bus daarom zo zenuwachtig is op het gas?
in ieder geval bedankt voor uw reactie.
gr. thijs

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen kan bij bijna elke garage
alleen als er foutcodes aanwezig zijn dan is het slimmer om bij een ford dealer langs te gaan
zij kunnen ook meteen zien of er updates zijn .
uitlezen is zo gebeurt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.