Ford Galaxy: Foucode P1261...

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 cc 85 kw

Ik heb hier een Galaxy 1900 TDI met 85 KW met automaat die geregeld eens stottert. Het lampje van motorstoring brandt dan ook. Soms doet hij het om de 200 meter, nadien doet hij 35 kilometer niets meer. Ik lees dan telkens als foutcode uit dat de klep voor pomp/verstuiver cilinder x boven maximum grenswaarde is gegaan. Dan zegt hij cilinder 1, dan 2 , dan eens meerdere... of zelfs allemaal. Ik heb al verschillende onderzocht en geprobeerd. Het brandstofsysteem en de inlaat zijn al meerdere keren gereinigd. Dit geldt ook voor de turbo.

Iemand een idee ? Over de foutcodes vind ik ook weinig terug. Eén ervan was P1261 (17669)

rallyfiesta

Geplaatst door rallyfiesta (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Is wel een bekend probleem, er zit nl onder het kleppendeksel een kabel die de naar de pompverstuivers gaat, dit zie je doordat er aan de zijkant van de cilinderkop een ronde stekker zit.
Nu worden de stekker verbindingen in de cilinderkop door de warmte en olie niet veel beter op.
Dus kleppendeksel demonteren en er een nieuwe kabelboompje in wurgen.

En een tip, dit is een motor van VW zie www.gerritspeek.nl voor meer info over deze foutcode.

rallyfiesta (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb de kabelboom vervangen en de storing is véél minder. De fout komt onder het rijden niet meer voor. Heel vreemd : enkel bij het wegrijden, na tijdje stilstaan, met de AIRCO aan... dan gaat hij weer in storing. Wagen stilzetten en opnieuw starten en het gaat weer prima.

Vreemd is dus dat het enkel met AIRCO aan gebeurd...

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Lees nog eens foutcode uit.. mischien 2 problemen??

rallyfiesta (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem was weer terug en zelfde foutcodes. Zodra je ALLE verbruikers opzette sprong het lampje van ESP aan en kwamen de motorstoringen terug. In de wagen zat een powerbox, die voor de problemen zorgde ... !!! Deze had ik nochthans verschillende keren verwijdert, zonder resultaat. Nu dat het probleem veel vaker terugkwam bleek het er toch in te zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.