Ford Focus: foutcode p0500 snelheidssensor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 tdci

De motorlampje en ABS lampje blijven branden. Als ik deze storingen wis dan blijft het motorlampje uit en de ABS lampje aan. Motorlampje springt terug aan
als de wagen een tijdje heeft stilgestaan en terug gestart wordt.
De gloeiers zijn pas vervangen want deze waren alle 4 stuk. Dacht ook dat daarom Deze lampjes branden. Weet van andere merken dat de gloeiers ook een oorzaak kunnen zijn maar in dit geval niet. Heeft iemand een idee hoe ik deze fout kan oplossen? Waar heeft deze de snelheidssensor zitten? Zijn het de sensoren aan het wiel zelf wat op de lager meten? Kan iemand mij verder helpen.

kidji

Geplaatst door kidji (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Gezien de brandende ABS-lamp zal de snelheid hier wel gemeten worden en dan opgestuurd worden naar de motor-computer.
Wat zijn de foutcodes in het ABS-systeem?

kidji (0), 9 jaar geleden

Ik krijg alleen de foutmelding van de snelheidssensor P0500.
Ik ga kijken voor deze nog eens met een andere computer uit te lezen.
Ik hou je op de hoogte.

check

Beste antwoord, geplaatst door kidji (0), 9 jaar geleden

Deze wagen isna lange tijd terug gekomen. Ik heb nu een delphi aangekocht. Nu heb ik de wagen goed kunnen uitlezen. Bleef een permanente fout geven op wielsensor LV. Als ik met het wiel draaide gaf hij wel snelheid aan wat ik raar vond omdat ik de fout niet kon wissen. Heb de hele bekabeling nagekeken en doorgemeten. De stekker wat achter het spatbord zit hing vol met zand en de stekker was geoxideerd. Alles zuiver gemaakt en goed ingespoten met contactspray. Fout gewist en geen problemen meer gehad. Had niet gedacht dat het zoiets stoms ging zijn maar zo zie je maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.