Ford Mondeo: Foutmelding koplampen op convers+ na uitvallen batterij

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Beste forumleden,

Ik heb een raar probleem met mijn mk4. Gisteren was na een nacht de batterij volledig dood. De deuren gingen nog open maar bij starten viel alles uit. Ik probeerde een paar keer maar tevergeefs. Door de weinige spanning bleef de auto in contact haperen en de xenon lichten knipperden de hele tijd. Heb gewacht tot alles gestopt was en ben een nieuwe batterij gaan halen. Nu deze geïnstalleerd is werkt alles perfect maar krijg op convers+ melding dat lichten van voren niet werken terwijl deze het wel normaal doen, de lichtsensor ook. Ik heb wel gemerkt dat de lichtbundel zeer laag schijnt. Bij contact gaat de lamp wel even omhoog maar terug zeer laag.
Ik ben hierna naar Ford garage geweest en zij hebben alle fouten weggekregen, lichten afgesteld maar de melding dat de lichten defect zijn blijft verschijnen op mijn convers+. Volgens ford is de koplamp module kapot en dien ik 2 nieuwe koplampen te steken voor 1100€. Dit vind ik zeer raar, door een te lage spanning een module kapot.
Weet iemand aub raad?

Alvast bedankt

Gr.
Marc

Robocop1881

Geplaatst door Robocop1881 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fordrat (0) PRO, 11 jaar geleden

Beste Marc ,
daar is een schrijven van , de module van de koplampen moet gewoon terug geherprogrameerd bij de dealer uiteraard, al verschillende keren voor gehad

Robocop1881 (0), 11 jaar geleden

Beste, badankt voor je antwoord. Ik ben bij een Ford dealer geweest en zo konden dat niet oplossen. De module zou naar het schijnt stuk zijn, wat ik raar vind, zeker door een platte batterij. In het geval deze echt stuk zou zijn, is deze apart te verkrijgen? En ken u een garage die hier ervaring mee heeft?

Alvast bedankt!
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.