Ford Mondeo: Mondeo uit 2003 (1.8l wagon) start niet - brandstofpomp?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8l 92kw

Ik rij sinds een aantal maanden met deze Mondeo. Nooit problemen mee gehad, al ruim 10.000 km mee gereden zonder ook maar iets.
Vorige week wilde hij opeens niet meer starten. Hij had toen 5 dagen stilgestaan en zoals al vermeld daarvoor nooit problemen van wat voor soort gehad. Het enige wat me opviel was dat het toerental altijd traag terugliep naar stationair. (Dus in z'n vrij of bij koppeling indrukken liep het toerental heel traag terug naar +/- 1000rpm, maar stationair liep die verder wel goed.)

De startmotor sloeg zonder problemen aan en hij had stroom zat (ook nog geprobeerd met startkabels namelijk). Eerst zelf op onderzoek uitgegaan: de noodschakelaar geprobeerd (bij linkerknie bestuurder), de zekeringen gecheckt en met verschillende sleutels geprobeerd te starten. Dit was allemaal het probleem niet, dus ik dacht zelf al dat het de brandstoftoevoer moest zijn. ANWB gebeld en die kwamen inderdaad tot de conclusie dat het de brandstofpomp moest zijn en dat deze vervangen zou moeten worden.

Mijn vraag is voornamelijk: hoe kan het zo zijn dat een brandstofpomp van de ene op de andere dag ermee ophoudt? Kan er niet een andere oorzaak zijn? Aangezien ik nog nooit een probleem gehad heb met deze auto, vind ik het raar dat de brandstofpomp ermee stopt terwijl de auto alleen maar stilstaat. En ik bespaar mij liever een dure reparatie als dat kan (aangezien volgens die kerel van de ANWB de uitlaat en brandstoftank eraf zouden moeten om de pomp te vervangen...een brandstoftank die natuurlijk ook nog helemaal vol zat...).

Alvast hartelijk dank voor de hulp!

ABosch

Geplaatst door ABosch (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Benzinepomp kan zomaar kapot gaan , is geen vreemd verschijnsel.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

ja alles kan stuk hahaha
vorige week me koelkast terwijl hij het altijd goed heeft gedaan.
bijna 10 jaar oud dus alles kan stuk

ABosch (0), 11 jaar geleden

Benzinepomp vervangen, probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.