Ford FOCUS: Garantie op herstelwerk? Rechten als consument

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: C9DB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

Recentelijk had ik problemen met lekkend remvloeistof, dit heb ik op 20 december laten vervangen. Het lek was bij mijn achterrem (trommel rem. de wiel rem cillender rechts achter was lek), de vloeistof was overal in gaan zitten en de remmen drupte van de olie. De monteur heeft een nieuwe remkit geplaatst.

Nu nog geen twee weken later (afgelopen weekend) hoor ik een aanlopend geluid, een geluid wat ik helaas eerder heb gehoord. Het klinkt alsof een lager vastzit. Dit heb ik in het verleden links achter gehad en nu hoor ik rechtsachter exact hetzelfde geluid. De auto staat nu bij een monteur en ik baal behoorlijk.
Had de monteur 2 weken geleden niet op kunnen merken dat de lagers op/defect waren? Kan met het plaatsen van de nieuwe remkit per ongeluk dit probleem zijn veroorzaakt?

Wat zijn mijn rechten als consument? valt dit onder de garantie? graag hoor ik jullie ervaring.

gsp1987

Geplaatst door gsp1987 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Het forum als zodanig is hier niet voor bedoeld dacht ik , juridische zaken !
In ieder geval ligt de bewijslast bij de eigenaar van de auto , deze dient aan te tonen dat de reparatie niet goed is uitgevoerd , is dus lastig.
een lager heeft niet het eeuwige leven , toeval !

gsp1987 (0), 7 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Het forum als zodanig is hier niet voor bedoeld dacht ik , juridische zaken !
In ieder geval ligt de bewijslast bij de eigenaar van de auto , deze dient aan te tonen dat de reparatie niet goed is uitgevoerd , is dus lastig.
een lager heeft niet het eeuwige leven , toeval ![/quote]

Beste Kaleido, bedankt voor uw bericht! mijn excuses, juridisch advies is wellicht een te zwaar woord. Was benieuwd hoe hier in de praktijk mee omgegaan wordt.

Uw antwoord dat de bewijstlast bij de eigenaar ligt is voor voldoende!

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Dit is inderdaad geen onderwerp voor dit forum.
Succes met de onderhandelingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.