Ford Mondeo: gebroken veer

Bouwjaar: 1995

Ik heb onlangs een tweedehands Mondeo gekocht (1995). Omdat de wagen behoorlijk naar rechts bleek te trekken heb ik hem weggebracht om de voorwielen uit te laten lijnen. In de garage bleek toen dat de linker veer (voor) gebroken was (!). Dit verklaart denk ik een raar piepje dat ik vaak hoorde, en soms ook wat "geknars". Maar kan dit ook verklaren waarom de wagen naar rechts trekt? (je zou dan toch naar links verwachten). Is het gebruikelijk dat veren kunnen breken, of moet ik mij zorgen gaan maken over eventueel heftig rijgedrag van de vorige eigenaar? (de auto ziet verder er picobello uit; van 1e eigenaar, weinig km's etc.). Moet nu ook niet de rechter voorveer tegelijk worden vervangen? Hoe heb ik uberhaupt kunnen rijden met een gebroken veer? (Kennelijk kan het, want ik merkte niks qua rijgedrag. Afgezien van het scheeftrekken dan).

Bedankt voor jullie hulp in deze. Groet, Robert Jan

Rojav

Geplaatst door Rojav (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja,komt sporadisch wel eens voor..de bovenste ring knapt,waardoor je er weinig van merkt....

kan inderdaad invloed op de rijrichting hebben.
je hoeft je geen zorgen te maken,dat de auto afgeragt is....

niels

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja , zou beide voorveren vervangen , misschien verschil in oude

en nieuwe veren.

Rojav (0), 19 jaar geleden

Niels en Jos; bedankt voor jullie reacties op mijn vraag van enige tijd geleden. Ik heb intussen de linker voorveer laten vervangen (de rechter even gelaten voor wat ie is). De auto rijdt nu weer uitstekend, en trekt niet meer scheef. Ook het gepiep en geknars is verdwenen.

groet, Robert Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.