Ford Mondeo: Kilometer en dagteller tellen te weinig

Bouwjaar: 1996

We hebben een klant met een Mondeo van 1996 waarvan de snelheidsmeter prima werkt, maar de kilometer en dagteller niet goed meetellen.Ze doen het dus wel, maar veel te weinig.Is dit bij de Ford mensen een bekent verschijnsel en weet iemand hoe dit evt. kan worden opgelost?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

pfoei..nooit gehad/gehoord/meegemaakt....helaas...

maar ik zou zeggen,zo aan je verhaal,dat het in de teller zelf zit...

maar nog nooit vervangen/problemen mee gehad.

succes

niels

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,

Je hebt het over veel te weinig,het lijkt dan wel of deze in mijlen telt,hoewel ik dan niet kan verklaren waarom de snelheid wel goed word aangegeven.

Hans

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,
Ik heb het zelfde probleem ook een paar maal meegemaakt, in alle gevallen bleek het knopje/steeltje om de dagteller weer naar nul te zetten niet helemaal goed terugkwam, wie weet?
Succes

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Bleek in de kilometerteller te zitten.Daar zit een elektronische aansluiting op, (maar ze zijn er ook met een mechanische).In de klok zit een tandwielenstelsel dat elektrisch wordt aangedreven door een heel klein elektromotortje.Daar kun je weinig aan meten en we hebben er toen een gebruikte ingezet en daar de kilometerstand via NAP aangepast.Achteraf was het misschien mogelijk om het asje met de tellerstand over te zetten, maar de klant vond het prima zo.Het zat dus niet in het dagteller knopje Hans, want dat dachten wij in eerste instantie ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.