Ford Focus: Geen GPS mobiel navigatiesysteem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb een Focus Futura en sinds ik hem sept. vorig jaar kocht een VDODayton los navigatiesysteem gebruikt dat werkte perfect. Totdat ik begin maart ineens geen GPS signaal ontving. Na lang zoeken kwam ik erachter dat zodra de accu wordt geactiveerd het GPS signaal wegvalt, ook als de Dayton niet op de stroom van de auto is aangesloten. De garage heeft de dynamo vervangen want die gaf een piekspanning. Probleem leek even opgelost maar niet dus. Toen de accu vervangen maar ook dat is geen oplossing. Het zit in de auto want een TOmTom heeft hetzelfde probleem in mijn auto. Er wordt een 'veld' gegenereerd dat het GPS signaal stoort. Waarschijnlijk een gevolg van de piekspanning? Auto is tweemaal aan computer gelegd maar geen afwijkingen. Ik heb signaal als contact uit staat maar zodra ik het aanzet om te starten valt het signaal weg. Als het contact op ) staat zonder radio aan heb ik signaal maar zodra ik de radio aanzet valt het signaal weg. Zit m.i. niet in de radio want als ik start zonder radio aan gebeurt hetzelfde. Zet ik de motor of het contact uit dat heb ik na plm. 30 sec. weer signaal. Er is nu een verbinding gemaakt om statische elektriciteit af te voeren maar ook dat lijkt niet te werken. Rara wat is dat? Wie kan me helpen want hier wordt ik niet goed van! Alvast bedankt.

pietvanderlugt

Geplaatst door pietvanderlugt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

master (0), 13 jaar geleden

wat gebeurd er met je blower uit? Deze kan ook je GPS storen

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit er toevallig ook een origineel navigatie in? of heeft die erin gezeten? (te zien aan de grotere voet van de antenne op het dak)
Ik heb namelijk een tijdje terug een soortgelijk geval gehad waarbij ik uiteindelijk de originele gps antene heb losgekoppeld, toen bleef de klacht weg met de tom tom.

Suc6

pietvanderlugt (0), 13 jaar geleden

Het probleem met het GPS signaal is opgelost. Het was of de piekspanning of de statische elektriciteit waarvan het een behoorlijke tijd heeft geduurd voordat het uit het systeem was weggeëbd. Het was dus niet de blower of de GPS ontvangst van de vaste navigatie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.