Ford Mondeo: Geluid uit aandrijving

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: XUCA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 88

Mijn Mondeo maakt bij het optrekken een beetje laag grommend geluid dat uit de versnellingsbak lijkt te komen. In de 6e versnelling bij snelheden rond de 100 kpu wordt dit een irritant gierend geluid, niet overheersend, wel goed hoorbaar achter het stuur. Als ik het gas loslaat wordt het stil. Komen deze geluiden inderdaad uit de bak, of moet ik ook denken aan het dubbel massavliegwiel? Ik heb gelukkig nog Bovag garantie, ik wil graag dat dit opgelost wordt.

Donkeyman2353

Geplaatst door Donkeyman2353 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

En wat zegt de verkoper?

Donkeyman2353 (0), 4 jaar geleden

Ik heb nog geen contact opgenomen hierover. Ik wil mezelf eerst voorbereiden op een garantieclaim, om daarna wat sterker te staan. Het zal wel een dure grap worden. Ik wil alleen even wat suggesties horen.

Heino4267 (215), 4 jaar geleden

Van achter een computer kan je dit geluid niet goed beoordelen.
Ik denk dat je even af moet wachten hoe de verkoper reageert en anders een objectieve second opinion moet verzorgen, bv. via een ANWB aankoopkeuring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.