Ford Focus 2020: Geur klacht

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: YZDA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Beste allemaal,

Augustus 2022 heb ik een hele mooie Ford Focus st 1.5 uit 2020 gekocht. Helaas nu al tijdje last van een vieze lucht. Terug naar autobedrijf geweest en airco is gereinigd maar helaas nog niet weg. Gisteren bij Ford gebracht maar konden ook niks vinden.
Vanmorgen met een monteur van Ford stukje gereden en gelukkig kwam de geur vrij.

Hij zei waterstofsulfide/zwavelstof maar weet niet waar hij moet gaan zoeken. Ik ben een beetje radeloos en wil zo graag achterhalen waar het fout gaat. Ook tevens uitgelezen maar niks.

Nu vond ik dit stuk op internet en lijkt het op. Weet iemand misschien toevallig meer hiervan? Alvast bedankt!!

Wanneer je tijdens het autorijden een sterke geur ruikt, zoals zwavel of rotte eieren, is dat vaak een aanwijzing voor een ernstig probleem. De geur komt van de kleine hoeveelheid waterstofsulfide of zwavel in de brandstof. Waterstofsulfide wordt meestal omgezet in geurloos zwaveldioxide. Als er echter iets mis is met het brandstof- of uitlaatsysteem, komt deze geur in het interieur terecht. De oorzaak zit 'm in een onvolledige verbranding en kan meerdere oorzaken hebben, die in de regel alleen door een expert ontdekt kunnen worden.

miguel1986

Geplaatst door miguel1986 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

4 gas meting laten doen , als er echt iets mis is met de verbranding dan is dat te zien.
Desnoods rijden tot de lucht zich voordoet en terug meteen meten.

miguel1986 (0), 1 jaar geleden

Top dank je wel voor je reactie!

Jarnodeg (0) PRO, 1 jaar geleden

Hi Miguel, is jouw probleem al opgelost? Misschien ligt het anders toch aan jouw airco. Misschien heb je wat aan deze blog: https://autoonderhouden.nl/airco/airco-a...
Groetjes :)

    Dank je wel voor je reactie. Nee helaas niet maar ook een beetje bij neergelegd en dakje dicht houden bij gas geven. Zelfs bezoek aan Ford dealer niks opgeleverd... die hebben het bij Ford europe neergelegd maar niks meer van gehoord. Ga de auto eind maart laten chippen misschien helpt dat. - miguel1986 (0), 1 jaar geleden

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Een geur van rotte eieren kan uit de katalysator komen, daar duiden de vragen over de viergasmeting hierboven op en dat is vrij eenvoudig te controleren.
Maar producten uit je uitlaat mogen NOOIT in je auto komen en daar te ruiken zijn: laat dus meteen óók controleren waar het lek in je uitlaat zit en dat meteen verhelpen.

    Dank voor je reactie. Helaas heeft alles gedaan wat kunnen maar ik heb sterk mijn twijfels of ze wel echt wat gedaan hebben. Waar zou ik zo een meting kunnen laren doen? - miguel1986 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

Bij elk apk station bij voorkeur een goede universeel of dealer .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.