Ford Focus 2020: Geur klacht

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: YZDA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 110

Beste allemaal,

Augustus 2022 heb ik een hele mooie Ford Focus st 1.5 uit 2020 gekocht. Helaas nu al tijdje last van een vieze lucht. Terug naar autobedrijf geweest en airco is gereinigd maar helaas nog niet weg. Gisteren bij Ford gebracht maar konden ook niks vinden.
Vanmorgen met een monteur van Ford stukje gereden en gelukkig kwam de geur vrij.

Hij zei waterstofsulfide/zwavelstof maar weet niet waar hij moet gaan zoeken. Ik ben een beetje radeloos en wil zo graag achterhalen waar het fout gaat. Ook tevens uitgelezen maar niks.

Nu vond ik dit stuk op internet en lijkt het op. Weet iemand misschien toevallig meer hiervan? Alvast bedankt!!

Wanneer je tijdens het autorijden een sterke geur ruikt, zoals zwavel of rotte eieren, is dat vaak een aanwijzing voor een ernstig probleem. De geur komt van de kleine hoeveelheid waterstofsulfide of zwavel in de brandstof. Waterstofsulfide wordt meestal omgezet in geurloos zwaveldioxide. Als er echter iets mis is met het brandstof- of uitlaatsysteem, komt deze geur in het interieur terecht. De oorzaak zit 'm in een onvolledige verbranding en kan meerdere oorzaken hebben, die in de regel alleen door een expert ontdekt kunnen worden.

miguel1986

Geplaatst door miguel1986 , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

4 gas meting laten doen , als er echt iets mis is met de verbranding dan is dat te zien.
Desnoods rijden tot de lucht zich voordoet en terug meteen meten.

miguel1986, 1 week geleden

Top dank je wel voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.