Ford Mondeo: Gonzend geluid boven 130 km/h

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tddi 66kw

Ik ben zelf al 13 jaar monteur bij een Ford dealer, en rijd privé in een Mondeo wagon 66kw TDDi van 2003.

Als ik boven de 130 km/h rijd, begint de auto te gonzen/ brommen vanuit de motorruimte en dat dreunt door in de hele auto. Het is een zware brom.

Onder de 130 is ie zo stil als een muis. Heb de auto al uitvoerig op de brug gehad, en tussenas lager gecontroleerd. Is goed.

Het geluid is weg als ik de koppeling intrap tijdens het gonzen. Wie kent dit probleem?

Wij hebben tig Mondeo's in onderhoud, maar nog nooit deze klacht gehad....

Fordmonteur

Geplaatst door Fordmonteur (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het niet de bevestiging van de turbobuis op het subframe voor??
Dat heb ik wel vaker meegemaakt.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Aan de bestuurderszijde loopt inderdaad een leiding van de turbo naar de intercooler. Veroorzaakt een behoorlijke irritante resonantie van metaal op metaal. Er is een gemodificeerde ophangbeugel te krijgen, onderdeel nummer 1373551

henk blaauw (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi,

Toen mijn Mondeo kocht hattie precies hetzelfde (2.0 TDDI 2002).
Het bleek uiteindelijk het tussenlager van de rechter aandrijfas te zijn.
Hij had wat speling en ging daardoor bij precies die snelheid/belasting/toerental brommen.

Groetjes Henk

treker (0), 15 jaar geleden

Ik heb een Ford Tourneo Connect 1,8 Diesel 90PK.Van begin aan bij 2000/3000 touren bromend geluid dat door het hele auto gaat.Het meest besturderskant.Reeds nuiewe motor geplaatsd van Ford.Trillingsrubbers en slangen van intercooler reeds vernieuwd .Auto tien manden oud.Ford doet er niets meer vind voor deze auto geluid normal.Ben er niet mee eens.72 tot 76 decibel aan besturderkant.Andere modellen gereden. Zijn rustiger.Intussen uilaat en ophangingsrubber vervangen.Proef gereden met Ford expeer toevalig loopt auto rustig.Ook bij hogere buitentemperaturen 24 graad loopt ie rustiger.Ik vind dat een moderne auto ook is deeze omgebouwd vanbedrijfswagen naar luxe auto zulk een irritant brommend geluid moet maken.Weet iemand een oplossing?ROLF

Fordmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

En de oplossing is aldaar........ er zaten destijds nieuwe Maxxis banden op de 18 inch velgen, en die maakten achteraf het gonzende geluid! Heb er nu Dunlop's onder gezet omdat die andere versleten waren en nu is de auto gons-vrij!

Ooit eerder meegemaakt in een ver verleden, maar had hier even niet aan gedacht. Zo zie je maar weer.... je leert dagelijks!

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.