Ford Scorpio: haperende automaat scorpio II

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 12V

sinds enige tijd heb ik problemen met de automaat van mijn scorpio. Het probleem is ontstaan doordat ik de verwarmingsradiator doorgespoeld heb. Bij het doorspoelen is heel veel water over de motor gelopen. Vanaf dat moment reageert de automaat niet meer zoals het moet.
Ik reed altijd weg in de D. Bij 25 à 30 km/u schakelt hij over naar de twee. Echter vanaf bovengenoemd moment moet ik doortrekken tot 55 à 60 km/u voordat hij doorschakelt. Wel heb ik gezien dat een slangetje van de vacuum los zat. Dit heb ik weer aangesloten. Bij koude moter schakelt hij nu bij 25 à 30 km/u. Echter zodra ik 1 à 2 km gereden heb komt eerder geschetst probleem weer opzetten.
Tevens heb ik gemerkt dat bij snelheden boven de 80 km/u en flink gasgeven de automaat heel snel terugschakelt en dan veel te lang in die lage versnelling doortrekt.

Wie kan mij zeggen wat hier de oorzaak van is en hoe dit op te lossen is.

bvd Hans

Hans 44

Geplaatst door Hans 44 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou effe langs BTS in kerkrade rijden bart transmssie shop
moet je effe adres opzoeken
die weten alles van die automaten

Hans 44 (0), 16 jaar geleden

Hallo John05, sorry dat ik zo laat reageer. Ik ben met de auto naar Bogman geweest en heb de automaat laten testen.
Het resultaat is dat de bak toch aan vervanging toe is. In elk geval bedankt voor jou tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.