Ford Tourneo Connect: Haperende en stotterende Transit Connect

Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 55

Mn Transit Connect stottert soms bij het aanzetten en hapert soms heel even bij optrekken en constante snelheid.Perfecte koudstart ,start je de motor na een uur of twee, draait ie op drie poten,met beetje gasgeven gaat het eruit,met veel rook en stank komt hij erdoor.Brandstoffilter vervangen.Dacht aan slechte diesel,al opnieuw getankt en probleem lijkt te minderen naarmate tank mindert.Tweedehandsverkoper werkt niet mee,is een garantie niet verplicht dan?Bedankt alvast.

Marioo

Geplaatst door Marioo (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Tourneo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Garantie is niet verplichtvoor een 2ehands voertuig, helaas.
Er bestaan echter wel wettelijke regels voor verborgen gebreken, die kunnen aanleiding zijn om de koop te ontbinden.
Lid van de ANWB of de Consumentenbond? Die kunnen je misschien verder helpen, anders heb je een advocaat nodig.

Marioo (0), 7 jaar geleden

Na tweede tankbeurt en stevige rit op autosnelweg is auto stukken beter,alleen bij aanzetten stotteren en bij 2000 toeren rijden haperen,heb hier al iets gelezen over een verband tussen kapotte gloeistiften en stotteren,kan dit de oorzaak zijn?

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

In Nederland geleden de volgende regels, indien een garagebedrijf is aangesloten bij BOVAG:

In de algemene voorwaarden van BOVAG staat dat de garantie geldt voor álle gebruikte auto’s, vanaf een aankoopbedrag van € 4.500,-. Voor goedkopere auto’s geldt de garantie alleen als het aankoopbedrag minimaal 35% van de cataloguswaarde is.

Er is een uitzondering mogelijk. Een autobedrijf kan er voor kiezen om een auto aan te bieden voor een lage ‘meeneemprijs’, exclusief de garantie. Zeker in advertenties via internet is dat gebruikelijk in de branche. U kiest dan of u iets meer betaalt om de BOVAG Garantie wel te laten gelden. Anders ziet u af van de garantie. In dat geval moet dit in overleg met u expliciet op de koopovereenkomst vermeld worden.

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

grote kans dat het de verstuivers zijn. Gaan wel vaker defect.

Marioo (0), 7 jaar geleden

Denk eraan om egr -klep eens te bekijken,mag je die zomaar demonteren ?Ik stam nog uit het pre-electronica tijdperk,al die fichen ,mogen die zomaar los?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Tourneo of stel zelf een nieuwe vraag.