Ford 0: Helft van voorruitverwarming defect

Bouwjaar: 2007

Gisteren kwam ik erachter dat de voorruitverwarming van mijn focus voor de helft niet werkt. In mijn geval de helft waar de passagier zit. Kan dit een zekering zijn die defect is? De andere helft van de voorruitverwarming werkt wel goed.

Chrisnl

Geplaatst door Chrisnl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

De voorruitverwarming is opgedeeld in twee delen. Ik zou het moeten nakijken op het schema maar ze hebben volgens mij elk een eigen zekering. Het kan ook zijn dat het probleem in de voorruit zelf zit en dan zal de ruit moeten vervangen worden om het terug in orde te krijgen. Maar om zeker te zijn, moet eerst de voeding en massa van de ruit worden nagezien en ook de weerstand van de voorruitverwarming.

Chrisnl (0), 16 jaar geleden

Beste Yoshi,

Optisch is er niets mis met het ruit, dus geen beschadigingen of dergelijke. Ik kan niet uit het technische boekje halen of de ruit nou in twee delen afgezekerd is. Kan de relais ook defect zijn misschien? Weet je misschien ook waar de ruit aangesloten aangesloten zit?

Groeten Chris

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook als er optisch niks mis is met de ruit kunnen de verwarmingsdraadjes defect zijn. Als het relais defect is, zal de volledige voorruitverwarming niet meer werken en niet één helft. De aansluitingen van de voorruitverwarming zitten links en rechts onder de zwarte afdekking onderaan de voorruit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 0 of stel zelf een nieuwe vraag.