Ford Mondeo: hevig trillende auto bij gasgeven

Bouwjaar: 1995

Betreft een Mondeo turbo diesel 1,8 uit 1995.

Bij zeer langzaam accelereren, auto ok. Bij normaal of fel acceleren trilt de auto zéér hevig. Het lijkt wel alsof de hele motor loshangt en de vibraties gaan de hele auto door! Twee weken terug APK gekeurd door verkopende eigenaar. Niets bijzonders aan de auto of motor te zien, auto in zeer nette staat. Goed onderhouden etc. 140.000 km. Bij het intrappen van de koppeling zijn alle trillingen voor 100% verdwenen. (en de acceleratie ook natuurlijk!) Banden zijn nieuw, goed uitgelijnd en stil en rustig.

De koppeling grijpt pas aan op het allerlaatste moment en als ik het pedaal maar het geringste aanraak tijdens rijden loeit de motor door. De koppelingsplaat (en drukgroep?) is dus versleten maar hij slipt nog NIET door.

Zou dit met het hevige trillen verband kunnen hebben tijdens accelereren of staat dit daar volkomen los van?

Marc6903

Geplaatst door Marc6903 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou kunnen dat je met het optrekken wel een slippende koppeling hebt. Als je van plan bent om de auto te blijven rijden, waarom dan niet eerst de koppeling vervangen ?

Marc6903 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de auto twee weken geleden gekocht dus ik wil er inderdaad wel mee blijven rijden! Ik wist dat de koppeling (bijna) aan vervanging toe was. De auto slipt nèt niet bij optrekken. Ik heb eerder een auto gehad met versleten koppeling. Veel gas en je toerental loopt omhoog terwijl de auto niet, meer, accelereert. Daar is nu (nog)geen sprake van alhoewel ik dit elke dag wel verwacht. Ik weet helemaal niet of deze enorme trillingen door de koppeling worden veroorzaakt. Het LIJKT mij van niet. Ook geen geld voor een nieuwe koppeling. Als deze het nog een maand doet (of twee) dan doet deze het! Wat veroorzaakt de trillingen? Deze vraag blijft nog even staan!

Fredo (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat je vorige eigenaar niet echt goed kon ontkoppelen (liet de koppelingsplaten te snel tegen elkaar slaan) Ik vermoed ook dat het probleem is opgelost met een nieuwe koppeling

mark7265 (0), 19 jaar geleden

kan zijn dat t vliegwiel afgedraaid moet worden. is ook een oorzaak van verkeerd koppelen grt.mark

Marc6903 (0), 19 jaar geleden

Mark............het vliegwiel? Dat enorme vliegwiel waar de startmotor tegenaan zit om de auto te starten? Of het vliegwiel wat in de koppelingshuis zit? En......... de auto trilt alleen bij het accelereren naar boven, dus een heuvel of een berg op. Naar beneden géén probleem! Mogelijk hebben Frederik en Mark gelijk (ik hoop van wel in ieder geval) maar meer kommentaar zou fijn zijn! Andere vraag, is de koppeling redelijkerwijze te vervangen of niet? De Mondeo's motorruimte zit walgelijk vol.

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de koppeling niet slipt, zou ik het eerder bij de aandrijfassen zoeken. (homokineten)
Kijk ook eens naar de motorsteunen.

mark7265 (0), 19 jaar geleden

het vliegwiel waar de startmotor tegenaan zit grt. mark

Marc6903 (0), 19 jaar geleden

Ik ga dinsdag de koppeling vervangen, ik houd jullie op de hoogte.

nitas (0), 19 jaar geleden

Hoi daar,
en...wat was het resultaat? Zelf worstel ik nl met precies hetzelfde probleem...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.