Ford Ka 2003: Hitteschild hangt los - vervanging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300

Hoi,

Bij mijn Ford Ka hangt nu het hitteschild los op de uitlaat. De eerste gedachte was deze er af te halen, maar deze zit er natuurlijk niet voor niets op.

Ik merkte het door gerammel aan de onderkant van de auto. Is het 'erg' dat deze nu los op de uitlaat ligt? Ik rij nog wel met de auto.

Ik kan een nieuw hitteschild bestellen, heb gebeld naar de Ford dealer, echter de stiftboutjes onder mijn auto zijn krom en sterk verweerd, dus dan heb ik wel een nieuw schild, maar deze moet wel te bevestigen zijn. Zie foto.

Is het mogelijk om deze stiftboutjes te vervangen of zal ook dit een lastige opgave zijn gezien de staat waar in deze verkeren? Ik weet dat de Ford dealer ze wel kan leveren, zowel als de clipjes.

Ik was benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft of er wat over kan zeggen, of wellicht ideeën heeft over dit probleem?

Bedankt!

RVD2

Geplaatst door RVD2 , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Heel voorzichtig de borgring er af halen dan komt het goed , anders wordt het duur , lassen kosten zijn dan gauw hoger dan de waarde van de auto.

RVD2, 6 dagen geleden

Ik heb een nieuw hitteschild besteld, met een stuk of 6 clipjes die er bij horen. Gelukkig ken ik een handig iemand die mij kan helpen deze te vervangen. Het wordt wat creatief werk, maar gaat denk ik wel goed komen.

kaleido 1 PRO, 5 dagen geleden

Precies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.