Ford mondeo station 1.8: Hoofdsleutel (met infrarood zender) kwijt

Bouwjaar: 1994

Ik ben mijn sleutel verloren (heb een uur door een modderige sloot zitten ploegen met een schepnetje). Nu was het de "hoofdsleutel" met de automatische deurbediening. Ik heb nog een reservesleutel maar daar staat geen nummer op. Wat kost een nieuwe sleutel met zendertje? Kun je deze alleen bij de dealer halen? Verder zag ik een paar posts over het "inleren" van een nieuwe sleutel. (via contact vier keer van stand 1 naar twee etc. Is dit ook de procedure voor dit model? (het ging bij die andere om een Ghia uit '99 geloof ik).

nog een vraagje, als er een startonderbreker inzit (volgens de vorige eigenaar wel maar ik geloof het niet) waar kun je die vinden? En horen de alarmlichten niet op te lichten bij het inschakelen van het alarm?

Alvast dank.

saffi

Geplaatst door saffi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

de dealer kan het sleutelnummer zo van de sleutel aflezen die je hebt...

je kan een gewone sleutel laten programmeren als hoofdsleutel.en dan de andere 2 of meer inprogrammeren.
kosten kun je zo opvragen bij de dealer.
en nee,dit op contact en van contact zetten geld niet voor dit model...denk nog dat je een 2 pens aansluiting erbij moet hebben..die stekker zit links naast je stuurkollom...niet alle dealers weten dat.dan zoeken ze zich rot..

startonderbreken zit in de sleutel.daar zit een transonder in,en bij het contactslot een ontvanger..vandaar ook de rooie hoofdsleutel.die is voor het programmeren van de startblokkering.

als je 2x op vergrendelen drukt(dubbel lock)dan gaan de alarmlichten pas knipperen...bij 1x drukken niet.probeer dat eens.

succes

niels

Kerim Mejdoub (0), 19 jaar geleden

dat draaien met de sleutel is inleren van de afstandsbediening en niet van je PATS startonderbreker. Bij dit model zit er een ontvanger bij het handvat. De procedure kunnen ze bij de dealer opzoeken om in te leren.

saffi (0), 19 jaar geleden

Nog even een update:

Ben bij Ford AIA in A'dam geweest. Nieuwe sleutel is ¤ 100,- inclusief inleren (dat viel me nog mee). Reserve sleutel (zonder zender) is ¤ 15,-. Ondanks dat ik vertelde dat het inleren bij dit type anders is hebben ze inderdaad bijna een uur! gezocht. (ik kreeg dus wel waar voor mijn geld :)
Overigens denk ik dat mijn alarmlichten gewoon niet op het alarm zijn aangesloten. Een startonderbreker zit er gewoon niet op.

bedankt voor de reacties.

jm72 (0), 19 jaar geleden

de procedure van de ir-afstandsbediening is inderdaad eenvoudig. de alarmlichten zijn inderdaad niet aangesloten op het activeren van het alarm. wel zit er een zoemer onder de voorruit. deze geeft 4 pieptonen zodra het double locking system ingeschakeld wordt door 2 keer te drukken op "sluiten" op de afstandbediening(als je dit systeem ingeschakeld hebt). De knipperlichten worden pas geactiveerd zodra het alarm afgaat, tezamen met de claxon achter in de kofferruimte. Er zit waarschijnlijk wel een startonderbreker op welke gekoppeld is aan het alarm. Zodra het alarm afgaat is de onderbreker aktief. (de unit zit achter het dashboardkast)

klaasvaak6318 (0), 19 jaar geleden

mijn automatische deurbediening, de zender iz defect
ik vroeg me af waar ik die weer kon bestellen..
weet iemand misschien?alvast bedankt

saffi (0), 19 jaar geleden

Ik heb weer een nieuw probleem: De infraroodzender kan het alarm niet meer aanzetten (als je de tweede keer op het knopje drukt gebeurt er niets meer) Er knippert alleen even snel het rode lampje. Kan het zijn dat iemand (had hem uitgeleend) per ongeluk de zender gereset heeft? En heeft iemand dan de handleiding voor het opnieuw inregelen (het systeem is zoals Jurgen Mehrer het beschreef hierboven)? Alvast dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.