Ford Scorpio: Houdt in op de snelweg. Sputtert en kucht, ..

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 DOHC 8v

Dag allemaal. Ik tank V-power, weet ook niet waarom maar van alle kanten hoor ik dat het goed is.
Ik heb problemen gehad met de lambda sonde en ik heb alle vacuum slangetjes schoongemaakt.
De stekkers van de MAPsensor en luchtmassameter zijn nog goed en schoon. Of deze onderdelen goed zijn weet ik niet, maar ik heb een doos vol met dit spul dus ik kan wat omwisselen en proberen. Ik heb in de afgelopen maanden een paar slopers gehad met hetzelfde type motor dus ik heb wat verzameld voor achter de hand.
De brandstoffilter ziet eruit alsof die er al dertig jaar onder zit. Kan zijn dat ik even een nieuwe erop moet zetten maar dat is mijn vraag. Hoe kan het dat ik in de stad niks merk van het inhouden, ook niet als ik beetje pittig rijd, maar op de snelweg doet ie gek. Voorbeeld. Ik ga de oprit op, trek door in twee, gaat lekker en snel....maar dan in drie begint ie in te houden.
Constante snelheid gaat goed, als ik dan gas geef, bijvoorbeeld om in te halen, begint ie te schokken. Echt hinderlijk schokken. Klimt wel omhoog in snelheid, maar gaat gepaard met schokken. In drie vier en vijf dus. ALs ik mijn voet stijf hou en continu 100 rij, gaat het prima.
Ik heb al een paar keer injectiereiniger toegevoegd, ik rij erg veel dus dat zal vast niet erg zijn geweest.
Hij krijgt ergens teveel, of ergens te weinig van. Is het nou lucht of brandsof.
Kmstand is 250.000. Blok is schoon en droog. er lekt niets en alles is netjes op peil. Pas nog olie ververst, filter en een toevoeging voor kleplawaai.

groetjes en alvast bedankt. Henk.

henk4314

Geplaatst door henk4314 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

begin eens met zonodig originele bougies
heb deze klacht al vaker bij ford gehad
orig.bougies en het was over

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.