Ford MONDEO: hulp bij diagnose gezocht, slaat niet meer aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: FMBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Beste allen,
Afgelopen woensdag naar mijn wek gereden in deze fijne auto. Geen problemen, geen signalen alles functioneerde netjes. Bij naar huis willen gaan niet meer starten.
Af laten slepen en wat dagen vrijaf genomen voor reparatie. Na veel youtube filmpjes een beraadslaginingen kwam ik uit op de opvoerpomp. Deze aangeschaft, onder de achterbank gedoken en wat blijkt, ik heb geen opvoerpomp. Waarschijnlijk heb ik een auto welke in het overgangsjaar zit van gebruik van de opvoerpomp in de tank. Wat wel opvalt is dat e aanvoerlijn van de diesel naar het filter onder de motorkap droog blijft. Ik heb het filter eens gevuld en toen sloeg de motor wel aan.

Ben bij de dealer geweest en mijn vraag neergelegd maar deze willen gewoonweg niet helpen. Zit er ergens een vacuüm pomp? Kan het dieselfilter een oorzaak zijn? Hoe kan ik eventueel de hogedrukpomp diagnostiseren op werking?

Mvg

marwen2

Geplaatst door marwen2 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 7 jaar geleden

Uit laten lezen.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Idd uit laten lezen. Kan je iig iets zien, wat de druk doet enz enz

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.