Ford focus 1.6i: Hulp gevraagd

Bouwjaar: 1998

Bij mijn focus 1.6i bj 1998 heb ik de laatste tijd last van een te laag stationair toerental bij een warme motor. Dit veraarzaakt bij het stilstaan een vervelend trillen van de auto. Ook merk ik (of dit veroorzaakt wordt door een te laag toerental weet ik niet) als de lichten ingeschakeld zijn en ik sta te wachten voor een verkeerslicht oid, dat je dan met regelmaat mijn lichten en mijn display in de wagen ziet flikkeren. Wie weet waar dit aan kan liggen? Als ik mijn gaspedaal ietsje intrap, dan komen mijn toeren iets hoger te liggen en houdt het vervelende trillen van de auto en de flikkeringen van de verlichting en het display op.
Ik zelf heb verschillende denkpistes, maar ik zou graag het een en ander uitsluiten.
1: stationaire regelklep stuk of vervuild (ik heb gezien dat hierop een stelschroef zit, geen inbus schroef, want die is zeshoekeig, maar deze stelschroef is vijfhoekig, kan ik hiermee mijn toerental verhogen ervan uitgaand dat de schroef misschien wat losgekomen is)
2: accu aan vervanging toe
3: alternator niet goed meer (gelijkrichter stuk of zo)
4: problemen met het smartcharging systeem

misschien nog even vermelden: schakel ik de airco in, dan zie ik mijn toerntal oplopen (wat normaal is) en dat blijft zo. Dan heb ik minder last van bovenstaande.

Een lang verhaal voor een vervelend probleem, maar ik hoop langs deze weg mijn probleem te kunnen oplossen. Alvast bedankt.

Stijn11187

Geplaatst door Stijn11187 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

elkamino1 (0), 18 jaar geleden

misschien regelaar in je dynamo,
laadspanning + afregelspanning checken
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.