Ford Focus: Inhouden bij warme motor en laag toerental

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 Tddi

Deze Focus houd opeens in (is vermogen kwijt) als: motor warm is en men trekt op van onder de 2000 toeren in 4. als je een tijdje in de file hebt gereden en je trekt op. bij heel warm weer bij optrekken uit laag toerental. bij koud weer komt het probleem veel minder voor. probleem is begonnen na de 160000km beurt. Als je in voorgaande gevallen op het gas trapt voel je een klein schokje en is het vermogen weg. na reset (kontakt op uit en terug aan) is het probleem even weg. Suggesties?

connect

Geplaatst door connect (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja lucas de storing uitlezen en aan de hand van wat daar uit komt verder onder zoeken.
groetjes jan.

connect (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, dat hebben we natuurlijk al gedaan en er was geen storing opgeslagen, heb ook de solenoïd klep op de brandstofpomp al vervangen heeft ook niet geholpen. nog andere suggesties?

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja dan ga je denken aan de turbo waar de druk tehoog op loopt en daar door in noodloop gaat alleen zou er dan een storing in moeten staan.
je kan nog proberen om met de testkast terijden en via de meetwaarde te kijken of er iets niet goed werkt.

groetjes jan.

connect (0) PRO, 15 jaar geleden

Daar heb ik ook al aan zitten denken, je hoort hem aardig tekeer gaan bij het optrekken. Zal eens met de testkast eraan gaan rijden. Bedankt!

connect (0) PRO, 15 jaar geleden

Nou Jan we zijn eruit hoor! Er waren een aantal problemen:
1e, Bij de 160000 beurt heeft iemand vergeten de slang naar de ERV aan te sluiten en deze vastgemaakt op het verdeelblokje, de slang die op het verdeelblokje moet zitten hing los.....
2e, De primaire koelfan deed het niet en het relais van de secundaire gaf wat problemen, fans met behuizing uitgewisseld en ralis vervangen en de airco werkt nu ook weer...
3e, proefrit gemaakt onder extreme omstandigheden(helling van 15% en een lengte van 8 Km), koeling perfect, airco perfect, inhouden bleef en toen gaf de kast tijdens het rijden aan dat de brandstofpomp last van het alom bekende probleem heeft.
Weet je overigens een bedrijf die deze kan reviseren, van Ford zelf zijn ze schoftig duur en dit is al de tweede dus ik wil er eigenlijk een die kwalitatief wat beter is.

Groet,

Lucas

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou dat was dan een hele was lijst.
voor de pomp kijk eens naar het merk en kijk dan eens op internet of je daar een revisie bedrijf kan vinden of iets dergelijks.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.