Ford Sierra: injectoren

Bouwjaar: 1986

Ik heb een Ford sierra 2300D CL van 1986. Hij maakt enorm veel blauwe rook en stinkt ook. Een kennis heeft me verteld dat dit kan aan vervuilde injectoren liggen. Kan dit evt ook nog aan iets anders liggen? Mvg, tjet

Tjet

Geplaatst door Tjet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

hoeveel km heeft hij? en heeft hij het als je lang stationair laat draaien? Is er verschil tussen toerental warm en koud? Heb je de klepspeling gecontroleerd? Ga je ermee naar een garage?

je5222 (0), 18 jaar geleden

sorry voor de vele vragen. Maar er zijn sommige garages die de klepspeling expres te klein afstellen om deze diesels aan een stille dood te laten sterven. En dan zijn de klepgeleiders die al een zwakte hebben bij deze, die er dan nog vlugger door zijn.

Tjet (0), 18 jaar geleden

140.000kms het is vooral bij koude motor op alle toerentallen en bij warme motor als je hem in de toeren jaagt. Mvg, Tjet

je5222 (0), 18 jaar geleden

als de injectoren blijven hangen hoor je gebonk of getik in de motor. maar ik zou eraan twijfelen of het daaraan ligt. heb je de klepspeling gecontroleerd? inlaat 0.30 en uitlaat 0.35mm. Ik vrees toch dat je klepgeleiders uitgesleten zijn. Wat voor olie op je erop? De injectoren kan je ook controleren door een voor de de verbinding tussen injector en het buisje die van de pomp komt los te draaien tot er diesel uit komt dan moet de motor mindere in toerental. dit doe je op stationair toerental. Komt er ook veel roet uit de uitlaat als je veel gas geeft?

Tjet (0), 18 jaar geleden

er komt inderdaad veel roet uit de uitlaat. Hoe kan ik mijn klepspeling contoleren? Bedankt om te antwoorden.
Mvg, tjet

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

hoi tjet

met voelermaten
hoe is je olie verbruik ???????
olie soort 15w40 voor diesels, geen 10w40 semi synthesichis te dun voor die motortype
want ik heb ook een sierra 23d gehad en ik he er 450.000km met gereden motoren zijn onverwoestbaar ,maar lui zijn ze wel ,maar daar kun je wat aan doen ,ik kan mij niet voor stellen dat de auto van 86 maar 140.000 km heeft gedraait ..
ik had dat ook dat hij blauw rookt ik heb namelijk hetin spuit tyd gecontrolerd en weer op nieuw op tyd gezet ,je hebt een motor met ketting aan drijving ,onverwoestbaar.

gr gerko

Tjet (0), 18 jaar geleden

blij dat te horen dat ze onverwostbaar zijn :) Ik heb inmiddels van een kennis te weten gekomen hoe ik precies mijn klepspeling moet regelen. Mijn olieverbruik is niet overdreven groot. Bedankt voor de reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

Ja das waar ze zijn onverwoestbaar, Mijn Vader had er ook een heeft er 320000km mee gereden. En starte in de winter perfect. Hij heeft ook voor gehad dat zijn koud start stuk was. Dit kan je zien als de motor koud heeft moet hij rond de 1000tr/min draaien en warm rond de 850 stationair. Kan daar ook aan liggen. Hij moet in ieder geval warm minder toeren maken als koud. Maar wij deden er wel altijd 10W40 van tupe olie. Maar 15W40 is ook perfect. Veel succes en laat iets weten hoe het ermee is. Het kan wel een tijdje duren voor hij terug normaal doet als de klepspeling te klein staat. Maar ze komen daar wel door.

je5222 (0), 18 jaar geleden

Het kan ook zijn dat je gewoo, met een vervuilde mazoutfilter zit, of dat er een beetje water bij zit dan krijg je ook een blauwe rook omdat de mazout niet goed verbrand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.