Ford MONDEO: Inslaan koelven 108 graden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HJBB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Afgelopen vakantie strande ik met mijn caravan in België omdat de auto warm liep. Conclusie dat de fan niet aansloeg. Terug gereden naar huis en andere fan gehaald maar die sloeg ook niet aan. Nog een gekocht en de airco laten vullen dus nu draait de fan sowieso.

Computer eraan en bleek de fan pas aan te slaan voor koeling bij 108 graden. Cht sensor vervangen, wat de enige temperatuursensor zou moeten zijn, maar nog steeds geen verschil. Meter op het dashboard blijft trouwens in het midden staan op 90 graden en beweegt dus pas boven de 108 graden.

Is 108 graden een standaard bij deze auto of weet iemand waar het aan kan liggen dat hij pas zo laat inslaat en waarom de meter op t dashboard niet beweegd na het bereiken van 90 graden?

Groet Arie

arieK

Geplaatst door arieK (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 6 jaar geleden

A. Meter op dashboard werk zo bewust, anders bij iedere verandering van temp kan iemand in paniek raken of alles goed werkt.
B. Als het goed is staat op sensor zelf wanneer die inslaat.Dus die 108 kan wel zo zijn. Koelcircuit is een gesloten circuit en 108 is niet te veel gezien koelsysteem werkt onder druk..
Blijkbaar was de kapotte fan de oorzaak van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.