Ford Transit: Instrumentbord (Km teller,toerenteller,klok etc) vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000cc/66Kw

Het instrumentenbord van mijn ford transit werkt plots niet meer. Soms flikkert het nog wel eens maar meestal rij ik tegen een constante snelheid van 0km/u.
Ik heb na dit forum geraadpleegd te hebben, alle stekkers en massa gecontroleerd, alle zekeringen en relais ook.
Batterij afgekoppeld etc. maar niets hielp.
Enkele uren nadat ik dit gedaan had begon het instrumentenbord opeens vanzelf terug te werken waarna hij bij de volgende rit weer uitviel.

Ben hier uiteindelijk mee naar een officiele ford garage gegaan, na alles zo een beetje gecontroleerd te hebben zeiden ze dat de printplaat van het instrumentenbord defect is. Er zat een klein bruin plekje op.
Deze zou vervangen moeten worden en dat zou zo een klein 480€ gaan kosten.

Aangezien ik dat een beetje veel vind, heb ik al eens naar een tweedehands gezocht. Deze zijn te vinden voor zo een 100€. Toch de moeite denk ik dan.

Maar nu zit ik met de volgende vraag. Hoe zit het met de km standen?
Ik heb er nu 27000km opstaan ongeveer.
Koop ik nu een splinternieuwe dan staat er 0km op??? Of kunnen ze deze standen aanpassen en terug op 27000km zetten in de garage?
Koop ik nu een occasie en er staat 88000km op, dat lijkt me ook niet echt voordelig ivm de waarde van de wagen, toch?
En als ik een occasie zou kunnen vinden van ongeveer dezelfde km stand, is er dan ook een verschil in van jaartal van de wagen of model. ik heb nu een 85T260.

Geplaatst door

0wim0 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

een nieuwe print kun je eenmalig inleren via WDS of de nieuwere IDS maar 1 type foutje in de km stand en het is onomkeerbaar dat is een veiligheid tegen terugdraaien van de teller.Een 2e hands kan misschien wel maar de km stand is niet te veranderen .

gr paddo

paddo 0

17 jaar

Als dit een auto van 2005 is dan zou ik eerst de dealer aanspreken en vragen of dat normaal is dat een instrumentarium maar 2 jaar meegaat.
Het lijkt me dat hier nog wel een vorm van coulance op moet zitten.
Dit lijkt me geen normale levensduur.
Of een brief naar ford nederland er aan wagen.

primera p11 0

17 jaar

ik zal er eens goed achter horen wat betreft die "garantie".

Maar stel nu dat ik een teller(2de hands) zou vinden die bv maar 10000km heeft;
wat gebeurt er dan als ik naar de keuring ga?
Dit gaan zij waarschijnlijk toch niet als 'normaal' aanschouwen?

0wim0 0

17 jaar

wim,er mee terug gaan...en laat de dealer het lekker oplossen....je gaat toch zelf niet klooien met een 2 jaar oude auto? dit moet garantie zijn, of in ieder geval coulance...

arie549 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.