Ford Focus Wagon 2004: instrumentenpaneel verlichting defect

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

alle lampjes in instrumentpaneel achter snelheidsmeter en toerenteller geven geen licht.. lampjes zelf zijn goed! abs, brandstoflampje enz.. werken goed ! op forum gezien dat mogelijk lichtschakelaar oorzaak kan zijn... nw. erop.. ook dat heeft niet geholpen... graag hulp... wat kan dit nog meer zijn, dat de instrumentpaneellampjes het niet doen.. ?

Ron10345

Geplaatst door Ron10345 , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Ron10345, 1 jaar geleden

Update

Op forum zag ik dat probleem aan lichtschakelaar kon liggen.. heb een lichtschakelaar gekocht, maar ook deze bood geen soelaas !! ook op forum werd vermeld dat je instrumentpaneel tot op printplaat moet demonteren en alle contacten met contactspray en zuiver maken daarna.. ook dat gedaan.. 3 dagen later instrumentpaneel in auto en zowaar dashboardverlichting werkt! Volgende dag naar apk en direct met starten GEEN dashboardverlichting.. had geluk dat APK-meester dit niet heeft gezien, dus nu heb ik nog enig tijd om het probleem te verhelpen..
vraag.. wat kan dit nog meer zijn ? is de oorzaak te zoeken in instrumentpaneel ? als ik een goede 2e hands neem, wordt dan de km stand overgenomen of moet ik iets ondernemen voor de juiste km stand ?
Graag advies !!

    is nog niet opgelost, maar voorlopig laat ik het even zo... veel te kostbaar het te laten repareren !! simpel lampje met drukknop schijnend op snelheidsmeter wordt een voorlopige oplossing !! - Ron10345, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.