Ford Focus: juiste motorolie en minimale dikte schijffremmen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Hallo Allemaal

Mijn focus is wederom toe aan een schone olie beurt, normaal krijgt hij 5w30 maar nu hoor ik in de wandelgangen dat 5w40 beter is, wat is waar? volgende vraag wat is de minimal dikte van de schijfremmen?

Groet henko

henko

Geplaatst door henko (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Gewoon de voorgeschreven olie gebruiken. 5w40 of 5w30 zegt totaal niets over de kwaliteit. Het zijn de specificatie's van de olie waaraan je de kwaliteit kan herkennen.
Ford schrijft een 5w30 A1/B1 en/of A5/B5 voor, dit is olie met een lagere HTHS waarde om een ietsje minder brandstofverbruik te krijgen.
De meeste 5w40 olieën zijn A3/B4 met een hogere HTHS waarde. Die mag ook gebruikt worden bij die motor. De specifieke Ford olie mag NIET gebruikt worden in de meeste andere merken.

De juiste dikte van de remschijven weet ik niet vanbuiten, maar als je ziet dat ze goed ingelopen zijn kan je ze beter vervangen samen met nieuwe blokken uiteraard. Een versleten schijf kan je ook niet goed meten.

Hans4040 (335) PRO, 13 jaar geleden

Minimale schijfdikte:
voor geventileerd 20 mm
achter 8 mm

Minimale dikte remblokken: 1,5 mm

mvg,
Hans

henko (0), 13 jaar geleden

betere antwoorden kan ik niet krijgen,

Hartelijk bedankt

Henko

Hans4040 (335) PRO, 13 jaar geleden

Tot je dienst...

henko (0), 11 jaar geleden

Misschien nog een navraag op dit oude topic. Ik weet niet of hier bepaalde merken mogen worden genoemd, maar wat is nu het betere merk olie.
je kan bij wijze van spreken in de plaatselijke supermarkt olie voor een lage prijs krijgen. Maar mijn gevoel zegt dat het verstandiger is een duurder merk te nemen. klopt dit?

Hans4040 (335) PRO, 11 jaar geleden

Het belangrijkste is de juiste viscositeit; bv 5w30, 10w40, enz. wat er in je auto moet volgens fabrieksopgave.
Olie uit de supermarkt hoeft helemaal niet slecht te zijn, want het wordt gewoon in een olieraffinaderij gemaakt.
let op de API classificatie. In principe is alle olie die je bij Lidl, Auchan (eigen merk of dat duimpje omhoog) etc. koopt, tegenwoordig CF/SF kwaliteit en dus geschikt voor elke moderne motor. Heb je een wat oudere auto (diesel of essence) dan is CD/SD al gauw voldoende.

Hendrik4290 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hans,

Als toevoeging op uw antwoord:
De API classificatie wordt omzeggens niet meer gebruikt.
Al enkele jaren geld de ACEA specificatie, zeker voor europese wagens.
In dit geval een Ford, dus de Acea A1/B1 of A5/B5 wordt hier voorgeschreven. Indien niet voor handen mag er ook een A3/B4 in, liefst 5w30, uitzonderlijk 5w40.

Edje Raketje (0), 11 jaar geleden

[quote=Hans4040]Olie uit de supermarkt hoeft helemaal niet slecht te zijn, want het wordt gewoon in een olieraffinaderij gemaakt.[/quote]
Ho ho, veel oliën die te koop zijn in supermarkten, bouwmarkten, warenhuizen en dergelijke worden gemaakt van afgewerkte olie die bij garages wordt opgehaald.
Die olie wordt gefilterd en weet ik wat meer, en gaat dan onder verschillende merken in de handel.
Ze moeten wel voldoen aan de specificatie die op de verpakking staat, dat wordt ook getest, maaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrr hoe die specificatie is na een paar duizend kilometer test niemand.
Ik vertrouw alleen op de echte oliemaatschappijen (Shell, Texaco, BP, ELF enz) en niet de handelsmerken (Kroon, Unil enz.).
Die handelsmerken (ook wel gifmengers genoemd) hoeven niet verkeert te zijn, maar je weet nooit waar ze die partij vandaan hebben.
De echte merken hebben hun naam hoog te houden en besteden enorme bedragen aan r&d.
Dat rechtvaardigt de hogere prijs.

Hans4040 (335) PRO, 11 jaar geleden

Prima, maar we dwalen af van de vraag en die is reeds beantwoord.
Case closed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.