Ford Ka: Ka '97: linker deur niet meer van buiten af te openen

Brandstof: Benzine, Motorcode: 13i

Beste Ford rijders, van onze Ka '97, zonder centrale deurvergrendeling, is de linker deur niet meer te openen van buiten, en deze deur kan ook niet meer op/van het slot. Van binnen uit is de deur nog wel te openen. Oorzaak: waarschijnlijk afgebroken veertje dat ik onder in de deurbak vond. Nu is mijn vraag: wie heeft een idee waar dit veertje oorspronkelijk heeft gezeten, en vooral: hoe kom ik daar bij ?

Binnenzijde buitenhandgreep en slotcilinder worden afgedekt door een zwarte kap die zo te zien één geheel vormt met in de deur gepopte raamgeleider: moet ik hierachter zijn ? Andere mogelijkheid is de vanginrichting van de deur; hier loopt het kabeltje van de binnen openingshandel van de deur naar toe. Om deze uit te kunnen nemen moet zo te zien ook eerst de raamgeleider er uit. Wie weet waar eerder genoemd veertje heeft gezeten, en wat ik hoe moet demonteren om daar het beste bij te komen ? Tekening mechanisme ook welkom.

Alvast bedankt voor jullie reakties. m.v.g, Henk-Jan

Henan

Geplaatst door Henan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cossy-Jeff (0) PRO, 15 jaar geleden

je moet de pompnagels aan de zijkant uitboren de kit laag aab het deksel door snijden en dan het deksel met raamgeleider eruit halen dan kun je bij het slot .
in het slot is dan een veertje gebroken deze zou je moeten vervangen of het hele slot vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.