Ford Kuga: Kabelset trekhaak aansluiten

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1500

Onlangs ben ik trotse eigenaar geworden van een Ford Kuga 2015. Bij de bestelling kon ik de optie nemen voor een trekhaak af fabriek. Dit vond ik een dure aangelegenheid en heb dit dan ook toen niet gedaan. Voor deze Kuga had ik een Focus en daar had ik met weinig moeite zelf de trekhaak + kabelboom gemonteerd. Daarom dacht ik nu hetzelfde te doen.

Ik heb online een trekhaak en specifieke kabelset voor mijn auto besteld. De trekhaak zelf werd zonder problemen gemonteerd maar de kabelset is een ander verhaal.

Ik kwam bij de montage erachter dat ik geen voorbereiding had om een trekhaak aan te sluiten want dan was het dood simpel geweest.
Ik heb het probleem dat ik een kabel direct moet aansluiten aan het remlicht. Ik dacht geen probleem maar de versie van mijn Kuga is er een met led rem/achterlicht. Hier staat al zonder dat het licht brand 11.6 volt spanning op !!!! Dit verandert naar 11.8 volt als ik rem. als ik hier deze desbetreffende kabel aan vast maak brand mijn remlicht van de caravan voortdurend. Ik heb al bekeken om het derde remlicht te gebruiken maar hier heb ik hetzelfde probleem. Nu zegt de leverancier van de kabelset dat ik deze kabel ook kan laten vervallen omdat het signaal ook van de module zelf komt en deze kabel er alleen voor de veiligheid zit zou de module niet goed functioneren.

Wie kan mij helpen met dit probleem of heeft zoiets al eens eerder meegemaakt en er een oplossing voor gevonden. Of zou het signaal van de module voldoende zijn.

Groet Nelli

Nelli

Geplaatst door Nelli (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Kuga? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 8 jaar geleden

Bij de moderne auto s , met canbus besturing , kun je niets meer op de ouderwetse manier in een auto knutselen , alles gaat via modules .
Schakelingen worden tegenwoordig vaak via massa gemaakt , dus grote kans dat dat bij de kuga ook zo is , zeker gezien het feit dat er "spanning" op je unit staat.
Waar haal je de rest van de signalen vandaan , ook van je draadjes van het achterlicht ?
Grote kans dat de trekhaak aangemeld moet worden op je canbus systeem.

Nelli (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie
Ik moet ongeveer vijf kabels aansluiten waarvan een massa kabel een naar de rem een naar zekeringkast achter in de auto hier haal ik ook mijn constante stroom vandaan en aan de andere kant van de auto zit een grote platte kast waar veel kabels uit komen hier sluit ik ook nog twee kabels aan deze kabels gaan naar de module en vanuit de module gaat een kabel naar het 13 polig stopcontact bij de trekhaak.

Ik wist trouwens niet dat de schakeling over de massa gaat maar dat is natuurlijk wel te begrijpen dan.
Als ik alles naar behoren heb aangesloten moet ik met de auto naar de dealer voor de trekhaak in te lezen. Daarvan was ik op de hoogte.

Is het ook niet mogelijk om het signaal bij de zekering van het remlicht weg te halen of staat hier dan ook altijd spanning op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Kuga of stel zelf een nieuwe vraag.