Ford Fiesta: Kachel maar 2 standen, warm of koud

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Hey,

Mijn ford fiesta heeft een erg irritante kwaal. Nu het winter wordt begin ik mij er vooral aan te irriteren. De kachel kent maar 2 standen, ijskoud of loeiheet. Wanneer ik de knop draai is er op het laatste punt een omslagpunt waar hij van koud naar warm gaat, tussenstanden kent hij niet. Wanener de knop driekwart om is gedraait staat hij nog steeds op koude lucht, en vlak daarna zit een punt waarop hij overgaat op loeiheet.

Enig idee wat het probleem kan zijn?

Dbronk

Geplaatst door Dbronk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

b de jager (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk je kachelklep

Dbronk (0), 14 jaar geleden

Ik heb inmiddels nog niet heel erg in het probleem gekeken ivm. tijdsgebrek. Naast mijn probleem aan de kachel viel het mij op dat de motor eigenlijks nooit echt op 'normale' bedrijfstemperatuur komt en nogal wat olie verbruikt. Met name met mijn rijstijl lijkt mij dit toch eigenlijks wel een serieus punt. Waarschijnlijk dat mijn thermostaat dus open blijft staan, aangezien bij langzame snelheden binnen de bebouwde kom (20 - 30 km/h) de temperatuur dus wel op wil lopen.

Zou dit mogelijk ook in verband kunnen staat met de kachel? Ik weet dat de kachel hierdoor minder kan functioneren, maar de klacht die ik heb heeft meer met het stellen van de kachel te maken.

Afin, ik voer zo snel mogelijk een test uit met de radiateur en zal direct langs de garage gaan om een nieuwe thermostaat te laten bestellen mocht dit het geval zijn, met name nu de winter er aan komt. Ik ben alleen benieuwd of deze 2 met elkaar in verband staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.