Ford Fiesta: Kleppen regelen en aandrijfriem zetec

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25 16v zetec

Hallo, ik heb een paar vragen over de zetec motor. Is het nodig om de kleppen te regelen van deze motoren? Zo ja, op hoeveel want ik heb een geur van een slechte verbranding in de auto en ik zou niet weten aan wat dat dat zou kunnen liggen.
En voor de vervaging van de aandrijfriem op wat moet ik vooral op letten? Speciale gereedschap, aantrekkoppel's en vooral wat ik moet zeker doen.

Bedankt.

JMHB

Geplaatst door JMHB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bert9 (0), 14 jaar geleden

niet zo simpel voor voor de deur te doen .
kleppen moet op 150000km gedaan worden , maar dan moet ook distrubutieriem vervangen worden of 10 jaar.eerst even de speling controleren voor je ermee begint , want er zitten vulplaatjes tussen klep en nokkenas en jemoet weten hoeveel er tussen moet .
voor de d-riem moet je rekenning houden dat wanneer je de krukasbout los maakt ook het tandwiel van de distruburie los zit , dus zie voor je begint een handleiding bij de hand hebt !!!!!!!!!!!

er is speciaal gereedschap nodig voor de krukas op zijn punt te zetten en de nokkenas los te trekken en te blokkeren
veel succes
gr bert

Hans4040 (305) PRO, 14 jaar geleden

JMHB schrijft: "en vooral wat ik moet zeker doen"

niet zelf doen....als je dit nog nooit gedaan hebt, kan er motorschade ontstaan wanneer het niet goed gaat.
kijk op www.mijngarage.nl voor een eerlijke prijs bij een garage in de buurt.

JMHB (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik ben zelf een autotechnieker dus kwa distributieriemen en kleppen stellen dat is geen probleem. Ik zou willen weten hoeveel dat de kleppen moeten hebben. Het is zo ik heb een verschrikkelijk geur in de auto die wijst op een slechte verbranding van de motor maar van deze motoren ken ik niet veel. Ze spreken over vacuum-darmen los te koppelen of lamda sonde. Maar ik wil beginnen met de kleppen.
Alvast bedankt.

Hans4040 (305) PRO, 14 jaar geleden

Inlaat koud 0,17-0,23
uitlaat koud 0,27-0,33

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.