Ford Focus: Koelvin slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tdci

koelven slaat niet aan, ook niet na een uur stationair draaien van de motor. Koelven slaat wel aan na aanzetten airco. Relais en zekeringen zijn gecontroleerd, deze zijn nog goed. Temperatuurwijzer op dashboard blijft netjes op 90 graden. Als ik de motorkap open trek ruik ik duidelijk koelvloeistof geur, maar zie nergens lekkage. Ik de motorolie zie ik geen watersporen, dit ivm mogelijk lekke koppakking. Ik heb wel een week geleden een halve liter koelvloeistof erbij moeten vullen, dit na ongeveer een jaar rijden met deze auto. Verder heb ik inmiddels het thermostaat vervangen, echter zonder resultaat. Ik denk dat de koelvloeistof sensor (als deze auto het heeft) defect is. Mijn vraag is daarom, wie heeft ervaring met dit probleem en indien de sensor mogelijk stuk is waar vind ik deze onder motorkap ( graag een duidelijke omschrijving van de plek)? Een tweede vraag is de koelvloeistofsensor hetzelfde als de temperatuursensor ?
Bedankt alvast voor jullie reacties.

mouda

Geplaatst door mouda (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als de temperatuur niet verder oploopt als 90 graden, dan is er geen reden om de koelvin in te schakelen.
Lijkt mij dat je aan het zoeken bent naar iets dat er niet is.

mouda (0), 8 jaar geleden

Vandaag bleef de wijzer van de thermometer op de dashboard helemaal links staan. Ook na een halve uur rijden. Ik vermoed toch dat de koelvloeistof sensor het begeven heeft.
@Olford, bedankt voor je reactie. Misschien heb je wel gelijk maar gezien het feit dat de wijzer op de dashboard niet meer zoals eerder aangeven op 90 graden staat maak ik me wel een beetje zorgen.

Weet iemand waar de koelvloeistofsensor zich bevindt in deze auto?

mouda (0), 8 jaar geleden

Weet iemand waar de koelvloeistofsensor zich bevindt in de focus 1.8 tdci bj 2004?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.