Ford Mondeo 1997: Koelvloeistof temperatuurmeter Mondeo wagon zetec 1.8- 1997

Bouwjaar: 1997

De wijzer van de koelvloeistof temperatuurmeter staat hoog. De wijzer staat bij normaal rijden op de middendeel. Bij files bijna in rood. De volgende zaken zijn recentelijk vervangen:

Thermostaat
Temperatuur voeler
Sensor voor de ventilator
Radiateur

De ford dealer heeft het over koppakking, maar de auto rijdt als een zonnetje, verbruikt geen olie en koelvloeistof, koelvloeistof en olie zijn schoon. Ik geloof daar niets van.

Gisteren heb ik een lange rit gemaakt, en viel mij op dat alle weer normaal was. Totdat ik mijn lichten aandeed!

Nu heb ik vandaag tijdens stationair draaien gecontroleerd en inderdaad, bij lichten uit staat de wijzer op de “M” en ergens bij de “L” gaat de ventilator aan. Bij lichten aan verschuift alles zoals boven beschreven. In beide gevallen loopt de temperatuur op tot 95 graden, ventilator gaat dan aan en de temperatuur zakt snel naar 85 graden.

Kan het zijn dat er reststroom van het dashboard verlichting naar de temperatuurmeter gaat?

Erik

dupl-u-11429-5dd147ff78b86+itock

Geplaatst door dupl-u-11429-5dd147ff78b86+itock (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Erik,

De temperatuurmeter en de verlichting van je dashboard hebben een gezamelijke massa. Kan goed zijn dat de stekker achter op je dashboard een minder goede verbinding heeft. Dashboard losnemen en alle stekkertjes in de connectieblokken iets indrukken zodat de overgansweerstand minder word. Je kunt ook uitzoeken waar de verlichting van je dashboard zijn massa vandaan haalt en enkel dit stekkertje aandrukken.

Succes

Remo

dupl-u-11429-5dd147ff78b86+itock (0), 19 jaar geleden

klinkt erg aannemelijk. ik ben in ieder geval blij dat er niets motorisch aan de hand is. het kan wel even duren voordat ik het dashboard los ga halen. als ik dat gedaan heb, en het is verholpen, meld ik dat

groet,

erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.