Ford C-Max 2012: Koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JQDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

De auto verliest op de een of andere onvindbare manier koelvloeistof, hij is al bij meerdere ford garages geweest maar hier komen ze er niet uit.
Als er te weinig koelvloeistof in zit gaat de auto in de noodloop.
Dit is natuurlijk lastig want na bijvullen moet hij gereset worden in de garage.
Nu is de auto al 2 maal voor een terugroepactie voor het koelsysteem terug geweest omdat de eerste keer de software er niet goed opstond.
Net contact gehad met de dealer maar daar waren ze een beetje wazig over het feit dat er wel of geen melding in het display komt als het koelvloeistofpeil te laag is.
Is er hier iemand die weet of er wel of geen melding hoort te komen?

De auto heeft bij meerdere ford garages al onder druk gestaan(warm en koud) en uitlaatgastesten geven ook niks aan.

hobbyist1

Geplaatst door hobbyist1 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

hobbyist1, 1 jaar geleden

Helaas nog geen antwoord gehad op mijn vraag.

Heino4267, 1 jaar geleden

Tja, dan weet niemand een passend antwoord op je vraag.
Wat je zelf kunt doen:
1. maak je motorblok schoon zodat je verse lekkages goed kunt zien
2. hou de koelvloeistof steeds zelf op peil zodat je geen schade oploopt
3. voel direct na een lange rit eens met een keukenpapiertje (zodat je je handen niet verbrandt en je evt. vochtigheid op het keukenpapier kunt zien) aan de onderzijde van je koelvloeistofreservoir. Die dingen splijten aan de onderzijde en dat merk je doordat er dan druppels aan hangen. Dat is een Ford-kwaaltje als de auto's ouder worden.
4. start je motor en laat hem eens flink toeren maken (4000) terwijl je kijkt of je een lek ziet ontstaan. Soms zit er een lek in je slangen wat alleen bij hoge druk opengaat, terwijl de koelvloeistof in de lucht spuit en je daardoor geen leksporen ziet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-MAX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.