Ford MONDEO: koppakking vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NGD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

hallo,
ik wil de cyl-kop lichten van mijn mondeo alle kopbouten verwijderd riemen losgekoppeld nokkenassen verwijderd enz .rechter motorsteun verwijderd,
als ik nu de kop optil komt hij aan de linkerzijde omhoog, aan de rechterzijde tilt de takel het hele blok omhoog, ik vindt geen bouten of moeren die ik nog zou moeten verwijderen! wat zie ik over het hoofd? ik heb het idee dat er ergens een bout het e.e.a blokeerd, wie weet raad? b.v.d. Hans..

hansvsan

Geplaatst door hansvsan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1705) PRO, 5 jaar geleden

Paspen/ bus vastgeroest.
Je weet 100% zeker dat alles los is?

hansvsan (0), 5 jaar geleden

hallo kaleido 1 volgens min bescheiden mening is alles los,aan de rechter kant blijft de kop aan het blok vast zitten in hoe verre moet de motorsteun verwijderd worden? ik heb het rubber gedeelte verwijderd .Moet het deel met de twee staande bouten van het blok verweiderd worden?

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Als je de kop iets probeert te verdraaien t.o.v. het blok, kan je dan niet ongeveer zien waar "het scharnierpunt" zit?
Als het een vastgeroeste paspen is, kan je hem zo ook los wrikken.

kaleido 1 (1705) PRO, 5 jaar geleden

In de motorsteun zitten horizontaal ook bouten deze moeten ook los dus het deel dat nu nog op kop/blok zit moet er af.

hansvsan (0), 5 jaar geleden

horizontale bouten verwijderd,rest zit vast aan blok,heb nu een horizontaal" draaipunt"over de smalle kant aan rechterzijde ver onder de kop,achter de dynamo zie ik een kleine bout (M8) lijkt op draaipunt ?! kop komt niet los ,kan hem aan andere(linker) kant +/_ 2cm liften met gemak ! maar nu?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.