Ford MONDEO: Startprobleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGBB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

Hallo,
Ik heb het volgende startprobleem: als ik de sleutel omdraai, hoor ik alleen snelle tikken en slaan alle meters (benzine- en temp.meter, maar ook toerenteller en snelheidsmeter) op hol, maar de startmotor draait niet rond. Ik heb de startmotor vernieuwd en alle massaverbindingen in het motorcompartiment schoon gemaakt en weer bevestigd. Zonder resultaat!
Wat kan het probleem zijn?

Avogaarde80

Geplaatst door Avogaarde80 (60) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Wellicht de accu.Laat hem eens meten bij een automaterialenzaak.Doen zij gratis.
Ferry

Highway (65) PRO, 5 jaar geleden

raar dat je de accu als laatste test. startmotor is vaak duurder. Als ik je klacht lees was ik al een nieuwe accu gaan kopen. Simpel te testen als hij het niet doet pak een andere auto en startkabel. springt hij aan dan heb je het gevonden. Een lege accu.

Avogaarde80 (60), 5 jaar geleden

Dank je wel voor jullie reacties. De accu was ook mijn eerste gedachte. Die heb ik eerst doorgemeten en die bleek in orde.
Inmiddels heb ik het manco ontdekt en opgelost. Het bleek de pluskabel naar de startmotor te zijn, waarvan de isolatie was doorgesleten. Na deze vernieuwd te hebben was het probleem opgelost.

Avogaarde80 (60), 5 jaar geleden

Probleem opgelost. Het bleek de pluskabel naar de startmotor te zijn, waarvan de isolatie was doorgesleten. Na deze vernieuwd te hebben was het euvel opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.