Ford Mondeo: Mondeo maakt mij gek!!!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,

Heb een Mondeo op de kop kunnen tikken, nu heb ik het volgende voor... Auto start en rijdt perfect tot en nu komt het, van het moment dat hij mooi op 90 graden staat( bedrijfstemperatuur) houdt hij in, precies noodloop, en begint hij ongelooflijk te roken, en valt stil... Laat ik hem terug afkoelen tot onder de 70 graden, start deze terug perfect en draait hij ook perfect, niks rook meer en reactie zoals het moet... Terug 90 graden, hetzelfde liedje, heb ondertussen... Krukassensor, temperatuur sensor vervangen en egr afgedopt! Nog blijft deze het zelfde doen, en enkel als hij mooi op 90 graden staat. Wat o wat kan dit zijn, is het mogelijk dat de benzinepomp minder gaat doorgeven VH moment hij ook op temperatuur komt? Als ik het niet vindt stamp ik hem buiten... Ben al 2 weken aan het proberen, na aflopen egr had ik de indruk dat het iets langer duurde voor hij het deed... Please help, auto is voor de rest tiptop, zou het een zonde vinden... Alvast bedankt!!!

Rudiv

Geplaatst door Rudiv (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Uit laten lezen een optie !!

Rudiv (0), 5 jaar geleden

Hey Ronny, uiteraard heb ik dit al laten doen... 2x zelfs... Geen enkele foutcode te vinden,zelfs niet op moment dat hij begint raar doen... Ongelooflijk... !!!

kaleido 1 (1970) PRO, 5 jaar geleden

Je praat over benzinepomp en in de voertuig gegevens staat diesel ???
Waarmee is er uit gelezen ?

Rudiv (0), 5 jaar geleden

Ja dieselpomp, uitgelezen in Ford zelf

Heino4267 (255), 5 jaar geleden

Je auto is aan jou verkocht met dit defect en de prijs was ernaar of je hebt het niet opgemerkt voor de aankoop?
Gezien het bouwjaar zal je geen garantie hebben op deze aankoop.

Uit je verhaal begrijp ik dat de auto met Ford-apparatuur is uitgelezen en dat er geen foutmeldingen waren te zien.
Dat kan maar één ding betekenen: de fout wordt veroorzaakt door iets wat niet door de boordcomputer wordt bewaakt.
Dat kan de dieselaanvoer zijn (restrictie / te weinig druk), maar b.v. ook een versprongen timing van bv. de dieselpomp of een ander defect aan de dieselpomp.
In jouw plek zou ik eerst de timing controleren, daarna het diesel-aanvoertraject controleren en uiteindelijk (als het nog steeds niet is opgelost) de dieselpomp na laten kijken/meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.