Ford Ka: Koppeling Ford Ka '99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Ford Ka '99, Mijn vrouw klaagt steeds dat bij haar de koppeling soms raar doet, begint raar te voelen in koppelingspedaal, dat zit die vast in de versnelling, wanneer je dan de pook heen en weer probeer zit die vast of schiet in z'n achteruit, ikzelf heb het nog niet gehad, schakkeld super, mijn dochter heeft het probleem ook nog niet gehad, dus toch maar es met de vrouw mee als zij rijd, en je raad het al, doet die het weer, zit die onder het rijden vast in zn 4, volgens mn vrouw bleef het koppelings pedaal hangen, kwam langzaam weer omhoog, toen ook weer te schakelen, 500 m later, in zn 2, ook weer vast, ik aan de pook rommelen, springt die in zn achteruit (we staan ondertussen al stil), na een paar tellen ook weer opgelost. ik ben toen maar es achter het stuur gestapt, en wat denk je, nog steeds geen problemen gehad. een beetje een raar iets, iemand een idee wat het kan zijn???? mn vrouw heeft er geen vertouwen meer in en is bang onder weg te blijven staan, HELP HELP

GeertG01

Geplaatst door GeertG01 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

schoen of mat op het koppelingspedaal?
anders kan het zijn dat de koppelingscilinder bij het pedaal blijft hangen.

Suc6

GeertG01 (0), 12 jaar geleden

schoen of mat had ik ook al aan gedacht maar dat was het niet , koppeling cilinder, zit die binnen in op de pedaal of moet ik onder de auto zijn?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Geert ,als er vloeistof verlies is dan is de onderste defect maar de bovenste (pedaal) hoeft niet te lekken om toch defect te zijn . Ook gebeurt het vaak bij langzaam indrukken van het pedaal de koppeling helemaal niet vrij komt. Of de wagen begint langzaam te rijden bij lang wachten met ingedrukt pedaal en in de versnelling . Succes.

GeertG01 (0), 10 jaar geleden

Gebleken is dat de koppelingspomp in de bak lek was

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.