Ford Mondeo: Koppeling/gaspedaal voelen vreemd?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6DOHC

Bij mijn mondeo heb ik de laatste tijd een wisselend probleem, het ene moment is het er wel, het andere niet; het patroon hierin heb ik nog niet kunnen vinden. Ik heb namelijk last van het laatste stukje van het op laten komen v/d koppeling, het is net alsof er voor de laatste 2cm een luchtbarriere zit, de koppeling blijft daar even op hangen en komt uiteindelijk op, dit is goed voelbaar.

Het gekste is nog wel dat als ik op dat moment op dezelfde hoogte mijn gaspedaal indruk ik daar ook weerstand op voel op ongeveer dezelfde plek. Het is nog makkelijk door te drukken, maar het geeft wel een gevoel alsof iedere keer bij het schakelen er even iemand met een vinger je gaspedaal tegenhoudt en aan de andere kant even de koppeling kort weerstand biedt. Alsof ze aan elkaar zitten met een zwak touwtje dat losschiet.

Verder geen last ervan, het lijkt erop dat op die hoogte de koppeling al bijna volledig pakt, maar het leek me dat dit niet goed is? Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?


Alvast bedankt,
Walraaf

Reflian

Geplaatst door Reflian (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

heb jij een koppelingskabel??zit er geen mat onder de pedalen geschoten of je schutbord gescheurd omdat de koppeling te zwaar gat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.