Ford FIESTA: Laadt niet op

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: J4R, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Goeiedag, na vervangen startmotor wordt de accu niet opgeladen. Het betreft een geheel gereviseerde startmotor.

EAJ

Geplaatst door EAJ , lid sinds 13 jaar geleden

11 Reacties

Heino4267, 2 jaar geleden

Een startmotor laadt de accu niet op, dat doet een dynamo.

Je komt er snel achter waaraan het ligt:
- zorg dat de motor gaat lopen (aanduwen, startkabels) en meet de accuspanning bij 2000 toeren
- vermeld hier wat die accuspanning is (bv. "14,5 Volt")
- zet de motor uit en meet nogmaals de accuspanning. vermeld ook die spanning hier.

EAJ, 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactive. Het is mij bekend dat de dynamo de accu oplaadt. De motor is gestart, ik had toen 12volt op de accu. Spanning gemeten bij 200 toeren, geen verandering. Accuspanning zakte daarna naar 11,46 volt. Ik vind het wel erg toevallig dat dit problem zich voordoet direct nadat de startmotor was vervangen.

EAJ, 2 jaar geleden

Ik bedoel 2000 toeren.

EAJ, 2 jaar geleden

Ik heb nog wat info. Het acculampje gaat uit. Motormanagement lampje brandt.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Ik denk dat er ergens toch iets niet goed of vast zit , loop de bekabeling eens na .

Heino4267, 2 jaar geleden

Je dynamo laadt helemaal niet bij, daarom zakt je accuspanning terug naar 11,46 Volt.
Je accu zou nog goed kunnen zijn, er is in elk geval geen cel kapot.

Bij 2000 toeren moet je accuspanning minimaal 13,9 Volt zijn als de motor enige tijd heeft gelopen (om de bij de start verbruikte stroom weer aan te vullen).

Kijk eens (voorzichtig) of de dikke rode kabel die van de accu naar de dynamo hoort te lopen, op de accu opnieuw en goed is aangesloten: je dynamo laadt momenteel niet de accu.

EAJ, 2 jaar geleden

Rest van de week kom ik er niet aan toe. Vrijdag a.s ga ik de bekabeling nakijken. Wordt vervolgd.

EAJ, 2 jaar geleden

Opgelost!! Wagen vandaag terug naar de garage. Het bleek dat toen de startmotor vervangen werd, de kabel van de dynamo niet werd aangesloten. Kabel aangesloten en problem opgelost.

Heino4267, 2 jaar geleden

Dan heb je heel veel mazzel gehad: op die kabel staat de volle ongezekerde spanning van de accu of de dynamo!
Heb je excuses gehad van de garage?

EAJ, 2 jaar geleden

Jazeker. En ook nog korting op het totaal bedrag. De klus werd uitgevoerd door een leerling monteur, weliswaar geen excuus. Jongens, hartelijk dank voor de feedback.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.