Ford FIESTA: Motor loopt niet zuiver

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: SNJA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 60

Alles wat de auto zelf meet is in orde, want er zijn geen foutmeldingen. Ik neem aan dat je dat uitlezen laat doen met Ford-apparatuur, anders is het niet betrouwbaar (genoeg).
Dan moet het dus iets zijn wat de auto niet zelf meet.

- Weet je zeker dat je nieuwe bougies op de juiste elektrodeafstand zijn gezet, of heb je ze zo uit het doosje in je auto geschroefd?
- Heb je al eens twee tanks achter elkaar echt goede merkbenzine getankt en dat op gereden? Hoe loopt hij dan?
- is de benzinedruk hoog genoeg en zit er geen benzinefilter verstopt?
- heb je geen troep in je tank zitten (zoals een laag water of bedorven bio-benzine)?

dkolk

Geplaatst door dkolk (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dkolk (0), 6 jaar geleden

De motor loopt niet helemaal zuiver. Wat bedoel ik hiermee...
In een eerder topic had ik ook al een vraag hierover gesteld en was in de veronderstelling dat het euvel verholpen was. (Bougiekabels en bougies vervangen) Echter, blijkt het probleem niet te zijn opgelost.
Met het doortrekken van versnelling 1 naar 2 heeft de motor niet voldoende vermogen en lijkt wat te haperen. Het vreemde is dat hij dit niet altijd doet! Ik heb goed opgelet of er een patroon in zit, met bijvoorbeeld een koude start, warme motor, natte weersomstandigheden etc. etc. Echter is er niet een bepaald patroon te noemen wanneer de problemen zich voordoen. Met het schakelen van versnelling 2 naar 3 “lijkt” het alsof het in mindere mate ook gebeurt, echter is dit moeilijk vast te stellen omdat het voertuig dan al op snelheid begint te komen. De auto is uitgelezen en heeft geen foutmeldingen. Ook niet in het geheugen. Zelf dacht ik aan de luchtmassameter maar weet niet of dit in de context past.
Wie heeft er suggestie waar ik nog meer kan zoeken?

dkolk (0), 6 jaar geleden

De bougies zijn weliswaar zo uit het doosje in de auto gezet maar mag “aannemen” dat als ik bougies koop met een elektrodeafstand van 3mm. dat dit juist is.
Wat de brandstof betreft moet ik eens uitproberen .Ik heb tot op heden allen maar tamoil getankt. Zou het écht verschil maken met een Shell? Zal mijn volgende tankbeurten eens bij Shell doen en kijken of het verschil maakt

Hans4040 (505) PRO, 6 jaar geleden

Bougies worden door fabrikant op de juiste electrode afstand afgesteld...
Dus als je ze niet hebt laten vallen, hoef je daar niets aan te doen, maar controle kan uiteraard geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php