Ford Mondeo: Lampje blijft branden van het motor compartiment

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6

Het lampje van het motor compartiment bleef branden, bij de garage laten risetten het was even uit na opnieuw starten ging het lampje direct weer branden.
Na meerdere onderzoeken melden ze dat de luchtmassa meter het probleem was, een nieuwe laten plaatsen maar helaas dit was niet het probleem.
Dus direct de oude massa meter weer terug laten plaatsen.
Nu kwam erbij dat ook de motor steeds slechter ging lopen en iedere keer afsloeg , zelfs als je door een bocht ging waardoor je geen rem en stuurbekrachtiging meer had. ( wel schrikken )
Starten deed hij wel direct weer.
Na een volgend onderzoek heeft de garage houder een nevel test gedaan op meerdere plaatsen bij de motor, waardoor bij het nevel van een mengsel de motor plots sneller ging lopen hier was de aanduiding van het probleem gevonden.
Nu bleek dat er bij het vacuum systeem rubberen kniestukjes zitten waarvan er een gescheurt was, deze door de garage houder vervangen en het probleem was opgelost.
Ook het uitvallen van de auto wat niet meer aan de orde, dus twee problemen in een klap opgelost.

mondeo 2002

Geplaatst door mondeo 2002 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (370) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor je bericht.

mondeo 2002 (0), 12 jaar geleden

graag gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.